Cinci blocuri turn din PETROȘANI, reabilitate termic pe fonduri europene. Primăria a organizat nu mai puțin de ȘAPTE LICITAȚII pentru a găsi un constructor

Cinci blocuri turn din municipiul Petroșani vor fi reabilitate și eficientizate termic, în baza unui proiect finanțat din fonduri europene. Contractele de lucrări pentru proiectare și execuție au fost semnate de către autoritățile locale și asocierea de firme care a câștigat licitația. 

Pentru a desemna societățile câștigătoare, municipalitatea a fost nevoită să organizeze nu mai puțin de șapte licitații care nu au dat niciun rezultat. La licitațiile respective nu se înscria nicio firmă sau cele care se înscriau nu îndeplineau condițiile din proiect, au explicat reprezentanții Primăriei Petroșani. 

„În principiu, la cele șapte licitații organizate nu se prezenta niciun constructor sau firmele care se înscriau nu se încadrau în condițiile cerute de proiect, fiind vorba de fonduri europene”, a declarat Carmen Preda, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroșani. 

Licitația a fost adjudecată de asocierea de firme Conastructuri SRL Târgu Mureș și Kes Business SRL Bistrița. 

Blocurile care vor intra în reabilitare și eficientizare termică sunt următoarele: Bl. 120 și Bl. 122 de pe str. 1 Decembrie 1918, Bl. 22 de pe str. Aviatorilor, Bl. 7 de pe str. Avram Iancu și Bl. 4 de pe str. General Dragalina. Implementarea proiectului vizează creșterea eficienței energetice a imobilelor și scăderea consumului de energie.

Contractele au fost adjudecate la valoarea totală de 9.011.349 lei (proiectare și execuție), fonduri europene, iar lucrările vor începe cu partea de proiectare, de 3 luni. După aprobarea proiectelor tehnice, vor fi demarate lucrările propriu-zise prevăzute în contract.

La ora actuală, Municipiul Petroșani are semnate contracte de finanțare pe fonduri europene pentru 13 blocuri de locuințe, cuprinse în patru proiecte, respectiv unul cu cinci blocuri, două proiecte cu câte trei blocuri și un proiect care cuprinde două imobile.

De precizat că lucrările de creștere a eficienței energetice la Bl. 2 de pe str. Păcii au fost deja finalizate, alte două sunt în execuție - Bl. 33 de pe str. Viitorului și Bl. B de pe str. Constructorul, iar celelalte sunt în procedură de licitație.

 

Adauga comentariu