Ce se întâmplă cu dosarul polițistei de la Direcția de Permise și Înmatriculări Hunedoara, acuzată de luare de mită

Dosarul în care o polițistă de la Direcția Permise și Înmatriculări Hunedoara este acuzată de luare de mită se va judeca în fond. Curtea de Apel Alba Iulia a dat unde verde procesului, după ce cauza a trecut de procedura de cameră preliminară. Instanța a respins contestația inculpatei față de trimiterea în judecată a rechizitoriului întocmit de procurori. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, din data de 24 iulie, este definitivă. 

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata ANDREI ADINA ARTIMIZIA împotriva încheierii finale de cameră preliminară din data de 10.06.2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosarul penal nr. 907/97/2020/a1. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia. 

Ofițerul de poliție Adina Andrei este acuzată de 13 acte materiale de luare de mită. Aceasta lucra la Serviciul Public Comunitar Permise și Înmatriculări Hunedoara și, spun procurorii, în fiecare zi ar fi luat șpagă samsarii care își înmatriculau autoturismele. Atunci, Adina Andrei a fost reținută pentru 24 de ore, după ce a fost prinsă în flagrant luând mită. 

„În data de 11 martie 2019, în baza ordonanței de delegare emise de procurorul de caz, ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia, au prins-o în flagrant pe suspecta A.A., în timp ce primea o sumă de bani cu titlu de mită. În fapt, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, suspecta, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a primit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor”, se arăta într-un comunicat emis de Serviciul Județean Anticorupție.

Anchetatorii mai susțineau că ofițerul de poliție lua sumele de bani pentru a le facilita și urgenta anumitor persoane procedurile de înmatriculare a mașinilor . Dosarul în care Adina Andrei este acuzată de luare de mită se va judeca în fond la Tribunalul Hunedoara. 

Sursa foto: GdS.ro

 

Adauga comentariu