Caz terifiant de proxenetism. Un individ din Lupeni și-a dus fiica vitregă la „produs”, în Germania

Un caz desprins parcă din cele mai tenebroase scenarii a ajuns în atenția anchetatorilor hunedoreni. Un bărbat din Lupeni și-a dus fiica vitregă să câștige bani din practicarea prostituției, în Germania. Pe lângă ea, o altă tânără din Lupeni a mers în același loc pentru a presta servicii sexuale contra unor sume de bani, sub supravegherea bărbatului acuzat de proxenetism. 

Dosarul în care bărbatul din Lupeni este acuzat de proxenetism a ajuns în instanță. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, individul a mers cu fiica vitregă în Germania, cu știrea mamei tinerei. 

„În luna septembrie 2015, inculpatul R.A., împreună cu fiica concubinei sale, persoana vătămată Ș.M.I., au plecat în Germania, stabilindu-se în localitatea Bremen, într-un imobil cu regim de pensiune, imobil în care, cu acceptul și cunoștința proprietarului imobilului, se practica și prostituția, de către diferite femei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În pensiunea din Germania, cei doi au închiriat un apartament, iar Ș.M.I. a început să practice prostituția. Tânăra ar fi apelat la proprietarul pensiunii să posteze fotografii cu ea și anunțuri cu serviciile pe care le oferă, ca să poată fi contactată de clienți. În scurt timp, Ș.M.I. a chemat-o la ea pe o altă tânără, K.M.I. care practica prostituția în Lupeni, susțin procurorii. K.M.I. a ascuns familiei faptul că a plecat de bunăvoie în Germania, astfel că mama ei a sesizat organele de poliție, susținând că tânăra „a fost determinată, prin constrângeri și amenințări, de către inculpatul R.A. și membrii familiei acestuia, să plece în Germania, pentru a lucra ca prostituată, în beneficiul inculpatului”, se precizează în rechizitoriu.

„În urma acestei sesizări, în data de 23 octombrie 2015, organele de poliție din Germania, la sesizarea autorităților din România, s-au deplasat la imobilul în care locuiau R.A, Ș.M.I. și K.M.I., imobil situat în Gröperliger Heerstraße 265, persoanele vătămate și inculpatul fiind conduși la sediul poliției. În urma audierilor, s-a concluzionat că persoanele vătămate practică prostituția de bunăvoie și nu sunt indicii care să conducă la concluzia că tinerele ar fi fost supuse unor violențe fizice”, se arată în dosar.

După vizita polițiștilor nemți, inculpatul s-a îngrijorat și a hotărât să plece cu cele două fete în România. Tocmai acest fapt l-a dat de gol pe R.A., care avea telefonul mobil pus sub supraveghere tehnică. Din discuțiile pe care bărbatul le-a avut cu mama (concubina sa) și sora tinerei pe care a dus-o în Germania, anchetatorii au ajuns la concluzia și au putut proba faptul că bărbatul a desfășurat activități asimilate proxenetismului.

„Inculpatul era la curent cu practicile sexuale solicitate de către bărbații care beneficiau de serviciile de natură sexuală din partea celor două persoane vătămate, sfătuia pe cele două persoane vătămate cu privire la activitatea lor și la costurile pe care ar trebui să le impună și, de asemenea, primea sume de bani de la persoanele vătămate, după plecarea «clienților». De asemenea, R.A achita proprietarului imobilului chiria. (...) Aspectele menționate mai sus reies, pe larg, din conținutul convorbirilor telefonice pe care inculpatul și persoana vătămată Ș.M.I. le-au avut cu membrii familiilor lor, anume cu F.M.V și E.I.G., convorbiri care au fost interceptate în baza mandatelor de supraveghere tehnică emise de către Tribunalul Hunedoara”, se precizează în dosar.

 Pe parcursul anchetei, R.A. a negat acuzațiile și a spus că el, de fapt, lucra în construcții în Germania, fapt pe care nu l-a putut dovedi în fața anchetatorilor. Ș.M.I., fiica concubinei inculpatului, a negat că a fost constrânsă să practice prostituția de către R.A.. A doua victimă, K.M.I. a avut declarații contradictorii, într-un final spunând că i-a dat inculpatului bani din sumele pe care le obținea de la clienți. 
Dosarul de proxenetism a fost trimis în judecată la Judecătoria Deva. Instanța care l-a condamnat pe R. A. la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru proxenetism. La această condamnare i s-au adăugat și anii de închisoare pe care i-a primit într-un alt dosar în care a fost condamnat pentru distrugere. În final, R.A. s-a ales cu o pedeapsă de trei ani și două luni de închisoare, sentința nefiind definitivă. Prin urmare, inculpatul a declarat apel împotriva hotărârii date de Judecătoria Petroșani, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va da o hotărâre definitivă. 

Sursa foto: desteptarea.ro

Adauga comentariu