Cați bani au „investit” în campania electorală candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara

Platforma electronică expertforum.ro a publicat sumele de bani pe care candidații la alegerile locale pentru funcțiile de președinte de consiliu județean, consilier județean, primar și consilier local au declarat că le-au cheltuit în campania electorală. 

Astfel, candidații pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara apar cu sume care pleacă de la câteva sute de lei și ajung la câteva sute de mii de lei.

Cea mai mare sumă a cheltuit candidatul PNL, Adrian David, respectiv 446.000 de lei (350.000 și 96.000 de lei). Acesta a declarat pentru Ziar de Hunedoara că, o parte din bani i-a luat cu împrumut de la bancă, iar o parte i-a împrumutat de la o persoană fizică, în ambele cazuri având acte doveditoare.

Candidatul PSD, Laurențiu Nistor, a „sacrificat” 200.000 de lei pentru cheltuielile din campania electorală, fiind pe locul doi ca valoare a sumei declarate.  

Dacian Ciodaru, candidatul Pro România, a scos din buzunar 30.000 de lei pentru a-și finanța cheltuielile din campanie. O sumă deloc modestă, de 20.000 de lei, a pus la bătaie și Mircea Moloț, candidat din partea ALDE, iar candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Cosmin Ronciou, a cheltuit doar 5.200 de lei. 

La CJ Hunedoara mai candidează Romi Cărmăzan (PRE), Daniel Constantin Muntean (PER), Robert Eugen Muszic (PMP) și Paul Vasile Tomotaș (PPUsl). Aceștia nu au contribuit cu nicio sumă de bani la cheltuielile din campanie, conform expertforum.ro.

Și candidații PNL și PSD la cele 32 de posturi de consilier județean din cadrul CJ Hunedoara au finanțat cu sume considerabile campania electorală.

Candidații liberali au contribuit cu sume cuprinse între 12.000 de lei și 15.000 de lei (foto jos):  

Candidații social-democrați au contribuit cu sume cuprinse între 4.800 de lei și 11.800 de lei (foto jos): 

 

 

Adauga comentariu