Care sunt cele mai profitabile firme din județul Hunedoara. Locul 1 din TOP, societatea Philips Orăștie, are un profit net pe anul 2018 de peste 20 de milioane de lei

Au avut un management de succes și au înregistrat profituri uriașe, chiar și pentru județele fruntașe din România. Este vorba despre primele 10 firme de succes din județul Hunedoara, care anul trecut au avut câștiguri impresionante. „Ziar de Hunedoara” a realizat TOP-ul societăților din județul nostru, în funcție de profitul net pe care l-au înregistrat anul trecut. 

Locul 1 - Philips Orăștie

Fabrica gigantului Philips de la Orăștie se află pe primul loc în acest top, loc pe care îl ocupă de foarte mulți ani. Lansată pe piaţă acum aproape 20 de ani, fabrica produce în judeţul Hunedoara espressoare de cafea sub brandul Philips şi dispozitive de igienă orală sub brandul Sonicare. Anul trecut, firma a înregistrat un profit net aproximativ 21 de milioane de lei, având o cifră de afaceri de aproape 690 de milioane de lei. Profitul însă a scăzut, comparativ cu anul anterior, atunci când firma a înregistrat câștiguri de aproximativ 28,5 milioane de lei. Societatea are 1.118 angajați.

Locul 2 - Besser România, din Orăștie

Compania Besser, care produce componente din mase plastice pentru Philips Orăștie, se află pe locul 2 în topul celor mai profitabile firme din județul Hunedoara. Din 2011, anul înființării sale, firma este numai pe profit. În primul an de activitate a avut câștiguri de peste 400.000 de lei, iar în anul 2018, profitul net al societății a fost de aproape 16,7 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei este de aproximativ 95 de milioane de lei. Firma are 189 de angajați.

Locul 3 - Sarmismob Deva

Al treilea loc pe podium este ocupat de firma Sarmismob, din Deva. Înființată în anul 1997, Sarmismob produce și comercializează o gama largă de articole funerare și sicrie, iar mare parte din ele ajung la export. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei și un profit net de aproape 14 milioane de lei. Societatea are 267 de angajați.

Locul 4 - Landbruk, din Turdaș

Pe locul al patrulea în top se află o afacere... urât mirositoare, la propriu, care și-a pus în cap întreaga zonă a Orăștiei: ferma de porci de la Turdaș. Anul trecut, oamenii din Orăștie și din satele aparținătoare nu au mai suportat mirosurile care să împrăștiau în aer. Ferma de porci - după cum am arătat aici -  nu avea autorizație integrată de mediu la acel moment și, implicit, nici autorizație de funcționare. Acesta a fost motivul pentru care operatorul economic de la Turdaș a fost amendat cu 30.000 de lei, în luna octombrie 2018. Totuși, anul trecut compania a avut un profit net de aproape 13,5 milioane de lei și o cifră de afaceri de aproximativ 60 de milioane de lei. Compania are 35 de angajați.

Locul 5 - Laboratoarele Fares Bio Vital Orăștie

Afacerea cu ceaiuri de la Orăștie, devenită celebră în toată țara, a avut anul trecut cel mai mare profit net de la înființarea din anul 2000. Cu o cifră de afaceri de peste 72 de milioane de lei, compania a făcut un profit de aproape 12 milioane de lei. Numărul angajaților a crescut în fiecare an, ajungând, în 2018, la 389.

Locul 6 - Macon SRL

Cel mai mare producător de BCA din județul Hunedoara, Macon a înregistrat profituri frumoase în ultimii doi ani. După ce ani la rând la rubrica „profituri nete” cifrele începeau cu minus, în anul 2017 și în anul 2018, cumulat, Macon SRL a făcut profit de peste 23 de milioane de lei. Cifra de afaceri a firmei pe anul trecut a fost de aproape 180 de milioane de lei, în timp ce profitul net a fost de 11,3 milioane de lei. Macon SRL are 602 angajați.

Locul 7 - Adaconi SRL, Hațeg

Societatea aflată pe locul 7 al topului celor mai profitabile firme din județul Hunedoara are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor de birotica-papetarie, rechizite scolare, articole craft. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri în valoare de aproape 62 de milioane de lei și un profit net de aproximativ 9,6 milioane de lei. Compania are 92 de angajați.

Locul 8 - Micro Mega HD SA, Hunedoara

Compania care îi are ca asociați pe Lucian Hărău și Carmen Eleonora Hărău (senator PNL) se află pe locul 8 al topului celor mai bine cotate firme din județ. Potrivit site-ului companiei, în prezent principalele activitati sunt structurate astfel: comert cu produse laminate din otel; productia de mobilier din lemn. Firma a avut anul trecut un profit de aproximativ 8,8 milioane de lei și o cifră de afaceri de peste 18 milioane de lei. Compania are 56 de angajați.

Locul 9 - Parapharm SRL, Brad

Compania se ocupă de producerea, ambalarea și distribuirea suplimentelor alimentare și produselor naturiste bio. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de aproximativ 28 de milioane de lei și un profit net aproape 8,7 milioane de lei. Compania are 52 de angajați.

Locul 10 - Tehnofor STAR SRL, Hondol

Firma care are ca și obiect de activitate „Activitati de servicii anexe pentru extractia mineralelor” ocupă ultimul loc în top 10 companii de succes din județul Hunedoara. Cu toate acestea, compania a înregistrat un profit fabulos anul trecut, de aproape 8 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 14 milioane. Firma are 27 de angajați.

  

 

 

Adauga comentariu