În care dintre spitalele hunedorene investește Ministerul Sănătății în acest an. Bugetul DSP Hunedoara, cel mai mare din ultimii 20 de ani

Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara beneficiază în anul 2019 de cel mai mare buget din ultimii 20 ani. Ministerul Sănătății a aprobat și a alocat 30 milioane lei pentru reparații capitale și achiziția de aparatură medicală pentru trei dintre spitalele hunedorene.

Spitalul Județean de Urgență Deva va primi în acest an 8 milioane de lei pentru reparații capitale. Lucrările de investiții presupun finalizarea reparațiilor capitale precum și extinderea secțiilor Pediatrie, Chirurgie, Cardiologie - unele dintre cele mai importante secții din cadrul unității sanitare.

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu va primi tot 8 milioane de lei pentru reparații capitale. Lucrările de investiții vor asigura reabilitarea secțiilor sanatoriului în procent de 80%.

Cea mai mare sumă va ajunge la Spitalul de Urgență Petroșani, care va primi 10 milioane de lei pentru reparații capitale și 4,5 milioane lei pentru achiziția de aparatură.

„În aceste condiții, datorită bugetului aprobat de către Ministerul Sănătății pentru anul 2019, continuarea și finalizarea lucrărilor în anul 2020 aceste trei unități sanitare - Spitalul Județean de Urgență Deva, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Spitalul de Urgență Petroșani - de importanță majoră pentru sistemul medical din județul Hunedoara, vor fi autorizate și acreditate conform standardelor legale. Toate aceste investiții vor asigura creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienții din județul Hunedoara atat prin îmbunătățirea condițiilor de cazare cat și prin dotarea cu apartatură de nouă generație”, a declarat directorul DSP Hunedoara, Monica Cânda. 

Sursa foto: replicahd.ro

Adauga comentariu