Cântărețul de manele Dan Pitic, din Petroșani, arestat în lipsă. Le-a spus autorităților că se află într-un turneu în Germania și Austria

Cântărețul de manele Ioan Daniel Stoica, zis „Dan Pitic”, din Petroșani, a fost arestat preventiv în lipsă. Decizia de arestare preventivă a fost dată de Judecătoria Târgu Jiu și nu este definitivă, fiind contestată de manelist. Contestația se va judeca la Tribunalul Gorj, în data de 3 martie.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoica Ioan Daniel zis Dan Pitic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie", a decis instanţa din Gorj. 

Primul termen de judecată a avut loc pe 21 februarie, însă cauza a fost amânată după ce bărbatul ar fi transmis, prin telefon, că se află într-un turneu în Germania şi Austria şi se va prezenta la instanţă peste câteva zile, lucru care nu s-a întâmplat, scriu cei de la mediafax.ro.

Dan Pitic este cercetat într-un dosar în care alţi trei bărbaţi din județele Alba şi Timiş au fost arestaţi, după ce ar fi fost prinşi, săptămâna trecută, cu peste 90.000 de euro falşi.

„S-a făcut o propunere de arestare în lipsă a unui inculpat, în legătură cu aceleaşi aspecte, respectiv punere în circulaţie de valori falsificate, întrucât rezultă din probe suspiciunea rezonabilă că şi acest inculpat a săvărşit această infracţiune. Şi acesta s-a deplasat în municipiul Târgu-Jiu şi a pus în circulaţie bancnote euro falsificate şi are acelaşi grad de participaţie ca şi ceilalţi inculpaţi care au fost anterior arestaţi preventiv. S-a emis mandat de arestare în lipsă, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în această cauză. Va fi prezentat în faţa unui judecător să confirme mandatul. A fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale, din municipiul Petroşani, nu a fost găsit. Au fost efectuate mai multe verificări. (...) A fost căutat de autorităţi, chiar s-a luat legătura telefonică, s-a comunicat că este în Austria, întrucât la sfârşitul lunii februarie, 28-29, are nişte activităţi artistice în Austria. S-a discutat telefonic cu el, dar nu s-a prezentat la solicitarea organelor de urmărire penală şi s-a formulat o propunere de arestare în lipsă", a declarat Camelia Caragea, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru sursa citată.

 

Adauga comentariu