Candidatura lui Miron Cozma la președinția României, respinsă. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului și-a furat singur „căciula”

Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura lui Miron Cozma la președinția României. Potrivit Hotărârii BEC, listele cu semnăturile susținătorilor nu erau autentice și suficiente pentru ca fostul lider al minerilor să se înscrie în cursa electorală. Mai concret, din cele peste 300.000 de semnături depuse de Cozma, 270.000 erau fotocopii color. 

„În urma verificării listelor de susținători, s-a constatat că 270.025 de semnături, din totalul de 309.656, reprezintă, în fapt, fotocopii sau conțin elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora. Față de cele prezentate, rezultă că numărul de semnături neafectate de vicii de fond și de formă este mai mic decât numărul de 200.000 (...), pentru o susținere valabilă a candidaturii”, se precizează în decizia BEC. Miron Cozma are posibilitatea să conteste decizia BEC în termen de 24 de ore de la afișarea acesteea. 

BEC a mai respins și candidatura lui Viorel Cataramă, fost membru marcant al PNL, tot din cauza neregulilor descoperite în listele de semnături. 
Până la acest moment, autoritatea electorală a comunicat care sunt numele candidaților admiși în competiția electorală, aceștia fiind: Viorica Dăncilă (PSD), Klaus Iohannis (PNL), Dan Barna (USR-PLUS), Mircea Diaconu (Alianța „UN OM”), Theodor Paleologu (PRM) și Kelemen Hunor (UDMR). 

 


Adauga comentariu