Campanie de adopție la Adăpostul de câini din Hunedoara. „Sunt peste o sută de suflete, fiecare cu povestea lui, la fel de impresionantă”

Primăria Municipiului Hunedoara a anunțat organizarea unei noi campanie de adopție la Adăpostul de câini din oraș.

Adăpostul din Hunedoara se poate remarca prin faptul că de la înființare, aici, nu a fost eutanasiat niciun cățel. În acest adăpost sunt aproximativ 100 de căței care așteaptă să fie luați în grija unui stăpân. Printre ei se numără și Rock, un cățel care a supraviețuit, după ce a fost lovit de o mașină. 

„Rock are o poveste de viață cu final fericit! În urmă cu două luni a fost lovit grav de o mașină, iar șansele lui de viață erau minime. Am fost anunțați despre incident, ne-am deplasat la fața locului de unde l-am ridicat pentru a-i oferi primul ajutor. Și-a dorit să trăiască, iar noi i-am oferit această șansă la Adăpostul de câini Hunedoara. Astăzi este fericit și perfect sănătos, pentru că-i oferim ocazia de a fi adoptat. 
Rock, cățelul blând și cuminte, așteaptă la adăpost, un stăpân care-i va prețui iubirea-i necondiţionată!
Nu este singurul cățel care aşteaptă şi merită grija unui viitor stăpân. Sunt peste o sută de suflete, fiecare cu povestea lui, la fel de impresionantă. Te invităm la adăpost pentru a o afla!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Târgul de adopții va avea loc sâmbătă, 27 martie, la Adăpostul de câini de la Hășdat (aflat pe strada Rotarilor, numărul 70, în incinta fostei unități militare), și este organizat de Primăria Hunedoara, împreună cu Serviciul pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân. Persoanele interesate să adopte un câine sunt așteptate la adăpost în intervalul orar 10.00 - 14.00. 

„Persoanele sufletiste care se ocupă de îngrijirea lor, angajate ale SC SALUBPREST HUNEDOARA, fac tot posibilul să le ofere cele mai bune condiții, dar cine a avut un animal de companie știe că, mai presus de hrană și de condițiile de trai, un animal își dorește un stăpân care să îl iubească.
De cum treci de poarta adăpostului, unii căței curioși încep să adulmece, alții latră, unii te «ceartă» că nu le dai atenție, alții se tem pentru că în trecutul lor nu a existat iubire. La fel ca oamenii, fiecare câine este diferit, așa că, înainte de a-l lua acasă, ar fi bine să vedeți cum vă înțelegeți, dacă există acea «chimie» între voi. Majoritatea cățeilor din adăpostul de la Hunedoara sunt de talie medie și mare. Zi de zi, angajaţii adăpostului fac şi muncă de teren, capturând patrupedele fără stăpân și aducându-le aici, unde sunt sterilizate, hrănite și îngrijite”, au precizat reprezentanții primăriei. 

Condiții pentru adoptarea câinilor de la adăpostul din Hunedoara:
În cazul în care câinele adoptat va fi ținut într-un spațiu deschis aflat pe proprietate privată, adoptatorul trebuie să facă dovada proprietății sau posesiei unei suprafețe de teren care să permită amplasarea unor padocuri sau a unor cuști, cu respectarea prevederilor art. 6 alin. (4) și (6) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, aprobate prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al ministrului internelor și reformei administrative nr. 31/523/2008.
În cazul în care câinele adoptat va fi adăpostit în locuința adoptatorului, acesta trebuie să facă dovada existenței unei suprafețe locative de minimum 2,5 mp pentru fiecare câine adoptat.
Persoana care adoptă mai mult de doi câini din adăposturile publice și îi adăpostește într-un bloc de locuințe în care există asociație de proprietari, acesta trebuie să prezinte la momentul depunerii cererii de adopție și acordul vecinilor.
În cazul în care persoana care adoptă mai mult de 2 câini din adăposturile publice și îi adăpostește într-un imobil, altul decât bloc de locuințe prevăzut la alin. (1), în care locuiesc mai multe persoane, acesta trebuie să prezinte în momentul depunerii cererii de adopție și acordul vecinilor.
Prezentarea de către adoptator a dovezii resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor.
Asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin adăposturi (înregistrate sanitar-veterinar), precum și persoanele fizice și juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate, care intenționează să adăpostească animale adoptate în afara țării, sunt exceptate de la obligația prezentării acordului vecinilor.

 

Adauga comentariu