Calea ferată Simeria - Petroșani, devastată de hoți. Doi petroșăneni ar fi furat componente de la instalațiile de semnalizare în valoare de 420.000 de lei. Polițiștii i-au prins în flagrant

Doi indivizi din Petroșani au fost prinși în flagrant de polițiști, în timp ce furau elemente de la infrastructura feroviară din zona haltei de călători Ciopeia. Oamenii legii i-au reținut, iar în urma cercetărilor a reieșit că, petroșănenii sunt autori ai mai multor furturi de elemene de semnalizare și dirijare a traficului feroviar, valoarea prejudiciului fiind de 420.000 de lei. Componentele metalice au fost sustrase de pe linii de cale erată funcționale, a precizat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 

„Poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare au reuşit prinderea în flagrant a doi bărbaţi, în vârstă de 31 şi 38 de ani, ambii dinul municipiul Petroșani, care se aflau în zona haltei de călători Ciopeia şi încercau să sustragă componente de la instalaţiile de semnalizare şi dirijare ale traficului feroviar.

Cei doi bărbați sunt bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat de la infrastructura feroviară și distrugere sau semnalizare falsă, fapte comise în perioada august - septembrie 2021, în zona Petroşani – Simeria Triaj, de unde ar fi sustras mai multe componente ale instalaţiilor semnalizare şi dirijare a traficului feroviar. Spre exemplu, în data de 14 sepătembrie 2021, cei doi au sustras 71 de relee electromagnetice din dulapurile SCB (semnalizare, centralizare și blocare), în valoare de 420.000 de lei, de pe raza localităţii Plopi”, a informat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Andrei Muntean și Anghel Petruț au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind duși la Judecătoria Hațeg cu propunere de arestare preventivă. Instanța a dispus arestarea preventivă a celor doi petroșăneni, acuzați de furt calificat și distrugere sau semnalizare falsă. 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg și dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. MUNTEAN ANDREI, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugerea sau semnalizarea falsă; 2. ANGHEL PETRUŢ, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, şi distrugerea sau semnalizarea falsă. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 19 septembrie 2021, până la data de 18 octombrie 2021 inclusiv”, se arată în decizia Judecătoriei Hațeg.

Hotărârea dată de Judecătoria Hațeg nu este definitivă, putând fi contestată la o instanță superioară. 

Sursa foto: evz.ro

 

Adauga comentariu