Cadrele medicale, epuizate după un an de pandemie. Devenii sunt așteptați la evenimentul din fața Spitalului Județean: „Flori și aplauze pentru cei din linia întâi!”

Devenii sunt așteptați mâine, în fața Spitalului Județean de Urgență, pentru a le mulțumi cadrelor medicale pentru efortul pe care l-au depus în lupta cu boala provocată de noul virus. Evenimentul „Flori și aplauze pentru cei din lina întâi!” se va desfășura începând cu ora 19:00, oamenii fiind așteptați să le aducă flori medicilor, asisitentelor și infirmierelor, în semn de încurajare și apreciere pentru munca pe care o depun.

Inițiativa îi aparține devencei Monica Giurasa care și-a dorit ca în acest fel să le arătăm cadrelor medicale prețuirea noastră și faptul că le suntem alături în lupta permanentă pe care o duc de un an, în combaterea pandemiei de Covid-19. 

„Pentru cei mai multi dintre voi, medici, asistente, personal sanitar, ultimul an a fost cel mai greu din cariera! Știm că nu e gata! Știm că sunteți epuizați! Știm că fără voi lupta ar fi fost pierdută! Suntem aici! Vă vedem, vă auzim! Vă apreciem!
Dar cel mai important, VĂ MULTUMIM!
Și vrem să facem asta personal!
Venim luni, 05 aprilie 2021, la ora 19:00, în fața spitalului să vă spunem personal că vă mulțumim și vă iubim!
Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor legale prevăzute pentru perioada pe care o trăim!
Vă rugăm să purtați măști și să păstrați distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. 

A trecut mai bine de un an de când întreaga omenire se confruntă cu pandemia provocată de boala Covid-19. Un an în care, medicii au fost nevoiți să învețe, din mers, despre o maladie nouă, care, aparent, nu se încadra în niciun tipar știut de ei. Dacă pentru majoritatea dintre noi șocul declanșării pandemiei a fost trăit din știrile de la televizor, medicii l-au trăit din propria experiență. Au urmat și alte încercări grele prin care cadrele medicale au trecut în această perioadă, iar lipsa unui orizont în care situația va reveni la normal este, poate, cea mai grea provocare. 

În ultimele săptămâni, numărul persoanelor infectate cu coronavirus este în creștere. Statisticile spun că ne confruntăm cu un al treilea val al pandemiei. Secțiile spitalelor care tratează pacienți cu Covid-19 sunt sufocate, iar cadrele medicale au ajuns în pragul epuizării. De aceea personalul medical din spitale are nevoie de susținerea noastră pe care le-o putem dovedi la evenimentul de luni, de la ora 19:00. 

În cursul zilei de ieri, organizatorii au venit cu o precizare, în care au arătat cu nu au obținut autorizație de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Hunedoara pentru eveniment. Prin urmare, persoanele care vor să aducă un buchet de flori medicilor de la SJU Deva, o pot face, cu respectarea legislației în vigoare. 

„Dragilor, va mulțumesc pentru interesul aratat si sustinere!
Am demarat toate procedurile legale pentru organizarea evenimentului. Din păcate, am fost sunata de cei de la IJJ Hd, care mi-au comunicat că Legea 60 nu ne permite organizarea de adunări publice în apropierea spitalelor! Așa că va trebui sa anulăm!
Dacă, însă e cineva care mâine la ora 19:00 vrea să lase un buchet de flori la poarta SJU pentru medicii care salveaza vieți la foc continuu de peste un an, vă asigur că nu e împotriva legii! 
Iar dacă e să veniți, purtați mască și păstrați distanța față de ceilalți!
Va multumesc tuturor!”, au transmis organizatorii. 

 

 

Adauga comentariu