BREAKING NEWS. Vicepreședintele CJ Sorin Vasilescu le cere demisiile lui Laurențiu Nistor și Nataliei Intotero de la șefia PSD Hunedoara. Ce replică i-a dat fostul ministru al Românilor de Pretutindeni

Sorin Vasilescu vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara le cere demisiile lui Laurențiu Nistor și Nataliei Intotero de la conducerea organizației județene a partidului. Într-un mesaj scris pe o pagină de socializare, acesta a adus o serie de critici asupra modului în care au acționat liderii de la județ, concluzionând că e timpul să plece ca să „nu distrugă partidul definitiv”.

Am ascultat, Am analizat. Am așteptat.

Am avut încredere. Am dat dovadă de răbdare. Am respectat echipa.
Am spus tot ce nu a fost corect. Am rămas în echipă. Am sprijinit până la capăt.
Aici e capătul, dar nu pentru mine.

ȘI DE ACEEA, DOMNULE LAURENȚIU NISTOR, DOAMNĂ NATALIA INTOTERO, CRED CĂ ESTE MOMENTUL SĂ VĂ DAȚI DEMISIILE DIN FRUNTEA PSD HUNEDOARA.

Solicitarea mea este fundamentată pe rezultatele activității dumneavoastră. Și enumăr câteva:
- V-ați îndepărtat de comunități și de membrii de partid. Nu ați înțeles că dictatura nu este soluția și nu ați înțeles nici ce așteptau hunedorenii de la voi.
- Ați promovat oameni pe criterii clientelare (unii chiar preluati de la PNL) fără să aibă abilitățile necesare (profesionale și morale). Nu ați fost atenți nici măcar la promovările la nivel național. Măcar aici trebuia să trimiteți oameni cu experiență necesară pe posturile negociate. Și atunci cum să fim respectați la nivel județean și/sau national?
- Am girat ca organizație de partid un ministru, pe cel al Românilor de Pretutindeni, care ne dădea asigurări că românii din Diaspora nu vor veni la mitingul din 10 August (și așa a și fost, nu?). Ne spunea că românii nu vin pentru că cei plecați nu sunt nemulțumiți de noi. Mă întreb acum a stat ministrul nostru să le asculte păsurile? Iată că Românii de Pretutindeni ne-au arătat încântarea și mulțumirea.
- Și deloc de neglijat, PSD Hunedoara a eșuat în programul de guvernare la nivel de județ. Iar acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru că dumneavoastră ați cultivat trădarea, incoerența administrativă și deprofesionalizarea instituțională. Iar cetățenii din Hunedoara ne-au taxat.
Rezultatul acestor alegeri reprezintă un tablou complet al activității Organizației Județene a PSD Hunedoara din punct de vedere politic. Iar din punct de vedere administrativ lucrurile nu sunt deloc optimiste, iar aceste rezultate vor fi resimțite în timp.
De aceea, e momentul să plecați până când nu distrugeți partidul definitiv”, a scris Sorin Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Intotero: „Cred că s-o fi lovit la cap omul”

Fostul ministrul al Românilor de Pretutindeni Natalia Intotero s-a arătat surprinsă de mesajul transmis de Sorin Vasilescu, atunci când am contactat-o pentru un punct de vedere vizavi de faptul că i s-a cerut demisia de la conducerea PSD Hunedoara. Aceasta a răspuns punctual la acuzațiile aduse de colegul ei de partid.

„În primul rând eu nu am avut atribuții și niciunul dintre noi să promovăm oameni așa cum spune el. Există instituții abilitate care fac propuneri. Eu vorbesc în numele meu. Cred că, nu știu ce să zic, s-o fi lovit la cap omul. Nu știu ce s-a întâmplat cu el ca să vorbească așa ceva. Eu nu am avut absolut nicio discuție cu el. Eu nu am făcut ceea ce dânsul mă acuză”, a declarat Natalia Intotero.

La afirmația lui Sorin Vasilescu că fostul ministru a dat asigurări că românii din străinătate nu vor veni la protestul din 10 august 2018, Intotero a spus următoarele: „Nu am dat niciun fel de asigurări că vin sau nu vin românii la protest.”

„Domnul Vasielscu să facă o analiză și să vadă când în județul Hunedoara s-au făcut investiții, când primarii au accesat fonduri în număr foarte mare. Nu-mi pot da seama la ce face referire. Să spună concret la ce se referă. Nu ne-am respectat promisiunile? (...) În ceea ce privește activitatea mea de ministru, am publicat un raport de final de mandat. Deci, să ia domnul Vasilescu Programul de Guvernare și să citească acel program atât pe partea de comunități istorice cât și pe partea de diaspora și să compare cu raportul meu de activitate și atunci să comenteze”, a mai afirmat Natalia Intotero. Aceasta a mai precizat că la turul II al alegerilor prezidențiale PSD Hunedoara a înregistrat un scor bun de aproximativ 45% din voturile hunedorenilor, ceea ce nu impune o demisie a conducerii organizației.

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe acest subiect.

Adauga comentariu