BREAKING NEWS. Doi primari PNL din județ au trecut la ALDE. Primar: „Chiar credeți că rolul PNL este să facă justiție? Avem atâtea instituții care fac justiție”

PNL Hunedoara pierde doi primari cu rezultate bune la alegerile din 2016. Primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui, și primarul comunei Bucureșci, Mircea Ghilean, au anunțat astăzi, în conferință de presă, că se vor implica în activitatea organizației județene ALDE.

Ambii rămân membri ai PNL, deoarece o eventuală demisie a acestora din partidul de pe listele căruia au fost aleși ar duce la pierderea mandatelor. Principalul motiv care i-a determinat pe cei doi aleși locali să părăsească barca liberalilor este strategia și mesajul transmis de partid, pe care le consideră greșite. Totodată, Furdui și Ghilean au arătat că au fost marginalizați în interiorul formațiunii politice, nimeni nu le-a cerut vreo opinie, ei fiind membri cu multă experiență politică. 

„Deocamdată sunt membru PNL. Mă aflu aici, din cauza faptului că în organizația PNL nu am găsit înțelegere. Eu nu sunt un om politic, sunt un om al administrației. Mă zbat să fac lucruri pentru cetățeniii mei, nu pentru a face politică. Aici am găsit oameni care să mă ajute, să mă îndrume. Sunt alături de organizația ALDE, m-au primit nu ca să le aduc un plus valoare. Am venit să cer mai mult. Din câte am observat, liberalii nu au mai avut nevoie de mine, m-au schimbat de la conducerea organizației. Voi fi alături de ALDE în următoarea perioadă. (...) Ce m-a deranjat pe mine cel mai mult în echipa PNL? Noi avem atâtea instituții care fac justiție. Inclusiv popii se ocupă de aceste aspecte. Ne mai ocupăm și noi, PNL, tot de justiție? Chiar credeți că acesta este rolul PNL, să facă justiție? Uitați-vă la cei de sus, deci ei nu fac decât justiție. Nu i-am auzit să spună că facem și noi ceva administrativ. Eu nu mă consider justițiar. Eu trebuie să ajut oamenii, să fiu tot timpul sluga lor”, a declarat Mircea Ghilean, primar la al treilea mandat al comunei Bucureșci. 

„În momentul în care nu mai ești băgat în seamă, nu ți se mai cere o părere, consider că e bine să pleci sau să faci parte din altă echipă. Nu era normal ca în ultima perioadă, chiar dacă am candidat sau pote am deranjat candidând la șefia organizației județene, să nu mi se dea un telefon și să mi se ceară anumite păreri. Noi primarii facem mai mult adminstarție decât politică. Într-o perioadă în care nu ești la guvernare, era normal să fim uniți sau să ni se ceară o părere. (...) Nu o să crtitic PNL, cred că mă cunoașteți destul de bine. Nu am venit în ALDE pentru anumite promisiuni sau cum credeau alții că voi merge la PSD. (...) Dacă nu era greșit mesajul, rezultatele partidului erau cu totul altele. Știți destul de bine că a fost singurul partid care la alegerile trecute a mers fără un program de guvernare. Ne-am păcălit singuri pe noi. Am mers cu o poză cu Cioloș din casă în casă, iar lumea ne înjura. Haideți să fim realiști! Și continuăm în aceeași notă și acum? Noi primarii așteptăm cu totul altceva”, a subliniat Ovidiu Furdui, primar al comunei Crișcior. 

La alegerile locale din 2016, Ovidiu Furdui a obținut un scor de 60% din voturile cetățenilor, iar Mircea Ghilean a fost ales cu 51% din voturi. 

Președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, a ținut să fie în ton cu noii intrați în formațiunea politică, spunând că, în prezent, oamenii politici nu sunt preocupați să construiască lucruri utile pentru cetățeni, principalul lor mesaj fiind: „bandiți, cătușe, pușcărie”.  

Adauga comentariu