Bistrițeanul care aducea droguri în țară prin curier a fost condamnat definitiv, într-un dosar instrumentat de DIICOT Vrancea. Ultimul colet a fost găsit în Hunedoara

Trei ani de închisoare a primit bistrițeanul reținut în septembrie anul trecut pentru trafic de droguri, în urma unei acțiuni de amploare desfășurate de DIICOT Vrancea în mai multe județe. Cristian Eusebiu Dura era acuzat că, în cursul lunii august 2018, a achiziționat din Spania aproximativ 3 kg de cannabis, pe care le-a introdus în țară printr-o firmă de curierat. În septembrie, în urma unei acțiuni desfășurate în mai multe locații, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro. Ultimul colet cu droguri pe care bistrițeanul voia să îl vândă a fost găsit pe raza județului Hunedoara, de unde a fost ridicat de către organele de urmărire penală.

Drogurile au fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-a expediat ulterior în Spania, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități”, comunica la acea dată DIICOT Vrancea. Dura a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat preventiv la Tribunalul Vrancea. După câteva luni, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu. În timpul anchetei s-a stabilit că tânărul de 26 de ani își dezvoltase o adevărată rețea: cumpăra din Spania droguri angro, le trimitea în țară prin curierat în diferite locații, iar mai apoi le vindea în doze pe raza judeţelor Vrancea, Bacău şi Galaţi.

Prima sentință a fost pronunțată la începutul acestui an, iar ieri dosarul a fost soluționat definitiv. Completul de apel nu a schimbat însă prima sentință în ceea ce privea condamnarea la 3 ani și 20 de zile de închisoare.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie –DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împotriva sentinţei penale nr. 19/13.02.2019 a Tribunalului Vrancea. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, în rejudecare: dispune confiscarea specială și ulterior distrugerea cantităţii de 29,38 g canabis (proba nr. 2) rămasă după efectuarea raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 1726416/03.10.2018, cu păstrarea contraprobelor respectiv 5,07 g de canabis (prelevată din proba nr. 2) ambalată în plic de hârtie şi sigilată cu sigiliul MAI, aflată la Camera de Corpuri delicte a IPJ Vrancea ...dispune confiscarea specială a grinderului metalic cu urme THC (proba nr. 1) ridicat de la inculpatul Dura Cristian Eusebiu, ambalat în plic de hârtie şi sigilat cu sigiliul MAI, aflat la Camera de Corpuri delicte a IPJ Vrancea ...constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă cu privire la inculpatul Dura Cristian Eusebiu. ...deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 14.09.2018 la zi-14.05.2019. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. ...respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Dura Cristian Eusebiu, obligă apelantul-inculpat Dura Cristian Eusebiu la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, au decis judecătorii Curții de Apel Galați.

Inițial, bistrițeanul a fost condamnat la Tribunalul Vrancea pentru trafic de droguri, introducerea în țară fără drept de droguri de risc și deţinerea fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. „Contopeşte pedepsele în pedeapsa rezultantă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile de închisoare. ...revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentința penală nr. 1209/02.10.2017 a Judecătoriei Bistriţa definitivă prin neapelare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 20 de zile de închisoare. ...dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 7.400 de euro consemnată la UniCredit Bank și în consecinţă menţine sechestrul asigurator instituit asupra acestei sume până la finalizarea procedurii de confiscare”, se arăta în minuta tribunalului.

Adauga comentariu