Bilanțul distrugerilor provocate de inundațiile din Valea Jiului. Sute de gospodării distruse și un drum național rupt de viituri

Prefectura Județului Hunedoara a transmis un bilanț al distrugerilor provocate de inundațiile istorice din Valea Jiului. Din primele date, sute de gospodării din opt localități au fost devastate, iar drumul național 66A a fost surpat, ceea ce a dus la izolarea localității Câmpu lui Neag. Peste 400 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat în oraşele Văii Jiului grav afectate de viitura care s-a produs pe Râul Jiul de Vest. Echipele MAI au fost sprijinite de 20 de salvamontişti şi 150 de lucrători ai Apelor Române şi ai autorităţilor locale. Intervențiile au fost coordonate de prefectul județului, Vasilică Potecă, iar la fața locului a fost prezent și ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Au fost afectate 8 localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Au fost evacuate din locuinţe, de către echipajele de intervenţie, 282 persoane din Lupeni, Campul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni. 384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani – 150, Lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54. Din cauza viiturii, a fost distrusa infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpu lui Neag. 

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara şi a şefului ISU Hunedoara, IGSU a trimis în Valea Jiului 3 elicoptere pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, respectiv desfăşurarea la nevoie a unor misiuni de salvare a persoanelor din zonele inundate. De asemenea a fost solicitat şi s-a primit sprijin din partea efectivelor MAI din judeţele limitrofe”, a informat Prefectura Hunedoara.

La această oră continuă acţiunile de reparare a DN 66A – zona valea de Peşti, decolmatarea podurilor şi podeţelor din localităţile inundate şi evacuarea apei din gospodării.

Adauga comentariu