Bărbat suprins în timp ce își făcea nevoile în incinta Cetății din Orăștie. Turnul Bastion - transformat în WC public

Un bărbat a fost surprins în timp ce își făcea nevoile în Cetatea medievală din Orăștie. Turnul Bastion de la intrarea de est a monumentului a fost transformat în WC public. Locul este plin de gunoaie și, din câte se pare, de alte materii urât mirositoare.

Fotografiile au fost realizate de ziaristul Dan Orghici din Orăștie. Acesta se întreabă când va fi securizată intrarea în turnul cu pricina, pentru a nu mai fi folosit pe post de latrină.

„Alo, Primăria, Consiliul Local al Municipiului Orăștie, când aveți de gând să închideți intrarea asta transformată în WC public? Și, apropo, când vom avea WC public în zona turistică a Orăștiei sau, indirect, trimiteți turiști la baruri?”, se întreabă Dan Orghici. 

Potrivit istoricilor, Cetatea din Orăștie datează din secolul XIV și poate fi considerată mai degrabă o biserică fortificată decât o incintă orășenească. A fost inițial o incintă din piatră de formă rectangulară, prevăzută cu turnuri, șanț cu apă și pod ridicător. A suferit transformări și amplificări sec. XVI și XVII. 
Prin Ordinul nr. 3936/2016, emis de Ministerul Culturii, se clasează monument istoric Zidul Cetății cu turnurile de est, de sud și de vest în categoria II - arhitectură, m - monument, grupa valorică A, cu codul în Lista monumentelor istorice HD-II-m-A-03376.01, ca subcomponentă a ansamblului monument istoric Cetatea Orăștie, situat în strada Bălcescu Nicolae, municipiul Orăștie, județul Hunedoara. 

Adauga comentariu