Banii pentru reparația drumurilor, greu de împărțit. „M-a sunat Berbeceanu, am crezut că-i beat, i-am închis telefonul în nas, dar nu ne-am certat”

Administratorul public al Devei, Traian Berbeceanu, a dezvăluit, într-o conferință de presă, conținutul unei conversații telefonice pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor. Tema convorbirii au fost banii pe care Primăria Deva ar fi trebuit să-i primească de la administrația județeană pentru reparația drumurilor. Traian Berbeceanu a relatat că discuția telefonică a durat câteva zeci de secunde, președintele CJ i-ar fi spus că Deva nu va primi niciun leu și i-ar fi închis telefonul în nas.

Administratorul public a vorbit despre acest lucru, în contextul în care, consilierii locali ai Devei de la PSD nu au votat anumite proiecte de hotărâre, inițiate de primarul municipiului. Berbeceanu i-a îndemnat pe aleșii locali ai PSD să facă lobby pe lângă președintele CJ Hunedoara, pentru ca acesta să aloce bani pentru Deva, în contextul în care în ultimii trei ani, administrația județeană nu a alocat pentru municipiul reședință de județ niciun leu. 

„Consiliul Județean a trimis o adresă și ne-a solicitat să răspundem, în regim de urgență, cam ce sume de bani ar avea nevoie Primăria Deva pentru reabilitarea drumurilor comunale și județene, având în vedere rectificarea bugetului de stat din luna septembrie și, pe cale de consecință, rectificarea bugetului CJ. Noi, fiind de bună credință, am solicitat, cu foarte mult bun simț, suma de 1.100.000 de lei pentru reabilitarea a cinci segmente de drum. În ipoteza în care CJ ar fi dat Primăriei Deva vreo sumă de bani, prin ședința pe care au avut-o în 30 septembrie, trebuia să convocăm și noi ședință extraordinară, să aprobăm rectificarea de buget. Ca să nu depunem în întârziere, mi-am permis să-l sun pe domnul președinte al CJ, pe domnul Nistor, să-l întreb cam ce sumă de bani urmează să fie dată Devei la acea rectificare. Discuția dintre mine și domnul președinte Nistor a durat 46 de secunde. Răspunsul a fost: nici gând, niciun leu! Așadar, îi rog pe cei patru consilieri locali de la PSD, dacă sunt atât de preocupați de banii publici, de soarta Devei, poate fac și domniile lor un pic de lobby pe lângă președintele de partid și de CJ, să aloce și Devei fonduri, pentru că Deva este municipiu reședință de județ și, din câte știu eu, de trei ani, CJ nu a alocat niciun leu pentru Deva. Devenii trebuie să știe lucrul acesta: nici măcar un leu. Așa s-a întâmplat și acum”, a relatat Traian Berbeceanu.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a negat că i-ar fi închis telefonul în nas administratorului public al Devei. Acesta a mai opinat că Traian Berbeceanu ar fi servit licori bahice atunci când l-a sunat. Șeful CJ a mai afirmat că banii veniți de la Guvern sunt puțini și nicio primărie din județ nu a primit vreun leu la rectificarea din septembrie.

„Cred că a fost beat, când m-a întrebat. Noi am primit de la Guvern bani doar pentru întreținerea drumurilor județene și nu putem da pentru drumuri comunale, pentru că nu sunt bani. Avem acceptul tuturor primăriilor. Iar eu nu i-am închis telefonul. Și eu, de obicei, nu închid telefonul. Încă nu am aptitudini de securist. Discuția a fost următoarea: domnule președinte, mă întreabă domnul primar, că avem rectificarea bugetară, dacă ne dați și nouă bani pentru drumuri. I-am răspuns că nu, pentru că nu avem. Acesta a fost răspunsul”, a declarat președintele CJ Hunedoara.

Ulterior, acesta a revenit cu un apel telefonic pentru a face unele precizări, insistând pe faptul că nu i-a închis telefonul lui Traian Berbeceanu: „Bani în buget avem doar pentru întreținerea drumurilor județene și, nicidecum, eu nu închid telefonul unui om. Poate el care a fost obișnuit să închidă telefoanele la oameni, crede că toți facem la fel? Acestea sunt apucăturile lui, dar nu ale mele, ca președinte al CJ. Eu nu închid telefonul și nu l-am închis la nimeni.”

În data de 30 septembrie, CJ Hunedoara a aprobat în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind „aprobarea repartizării pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, alocate Consiliului Județean Hunedoara pe anul 2021”. Conform documentului, întreaga sumă de 11 milioane de lei a rămas la bugetul administrației județene, pentru întreținerea drumurilor județene. 

Sursa foto: Facebook/glasul-hd.ro

Adauga comentariu