BACALAUREAT 2020: Cinci elevi hunedoreni, eliminați din examen pentru tentativă de fraudă

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. În total, la prima probă a examenului maturității s-au prezentat 3.294 de elevi hunedoreni, iar 115 au absentat. Toți candidați au trecut de triajul epidemiologic. 

Cinci dintre elevii care s-au prezentat la examen, au fost eliminați, deoarece au încercat să se inspire din surse neautorizate, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara. Ca și sancțiune, elevii eliminați din examen nu vor putea participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat. Rezultatele la examenele de Bacalaureat din acest an vor fi publicate cu anonimizarea numelor candidaților. 

„La examen au fost prezenți 3.294 de candidați, iar 115 nu s-au prezentat. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați cinci candidați. (...) Următoarele probe vor avea loc astfel: marți, 23 iunie - Limba și literatura maternă; miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului; joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie”, a transmis IȘJ Hunedoara. 

Adauga comentariu