Autoritățile din Petroșani, în alertă! Femeia depistată cu infecție cu Coronavirus a fost internată în spital. Managerul Alin Vasilescu: „S-ar putea să ducă la o posibilă închidere sau restrângere a activității unor secții”

Spitalul Municipal din Petroșani se află în mare dificultate. Asta, după ce, o pacientă care a fost internată în unitatea medicală a fost depistată, ulterior, cu infecție cu Coronavirus.

Autoritățile locale dar și conducerea spitalului sunt în alertă și așteaptă măsuri de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, care, deocamdată, întârzie să le comunice.

„În cursul zilei de joi, 5 martie, s-a internat în Spitalul de Urgență o pacientă, în vârstă de 26 de ani, fără a preciza că vine din Italia, cu probleme neurologice. În data de 6 martie, am aflat de la jandarmi că această pacientă este pe lista persoanelor care ar trebui să se găsească în izolare la domiciliu. Din acel moment, practic, s-au luat măsurile care trebuiau luate pentru a izola această pacientă, care nu avea contact cu vreun caz Covid19, dar venea din Italia, de la Verona (n.r. zonă roșie cu Covid19). Începând cu seara de vineri, când a venit și DSP și i s-a aplicat amenda pentru ieșire din izolarea la domiciliu, evoluția pacientei a fost, în prima fază, nefavorabilă. În cursul zilei de luni, i s-a administrat medicația ce am putut-o obține la nivelul spitalului pentru problemele neurologice. Menționez că pacienta nu a avut niciun moment acuze care să țină de definiția actuală a bolii cu virusul Covid19. În cursul nopții de luni spre marți i-au fost recoltate probe de către cei de la DSP, iar ieri, în cursul serii, pe diverse canale, a apărut confirmarea că ar fi pozitivă pentru Covid19. Motiv pentru care, mai târziu, a fost preluată de o ambulanță specială și a fost dusă la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara”, a declarat Alin Vasilescu, managerul spitalului din Petroșani, în cadrul unei conferințe susținute la Primăria Petroșani.

Deși Vasilescu a descris traseul pacientei din data la care aceasta a fost internată în spital, nu a făcut referire la alte câteva vizite ale femeii la Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital. Vizite care, potrivit surselor noastre, au avut loc între 2 și 5 martie. Totuși, șeful spitalului petroșănean susține că unitatea medicală se află în mare dificultate și că este posibil să se ajungă la închiderea spitalului. 

„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicaii deosebite care vor trebui văzute și evaluate de către cei de la DSP, în cursul anchetei epidemiologice. Pentru că ea, în perioada 1 martie, odată cu venirea în țară și până în data de 5 martie, când a fost internată în Petroșani, ea a fost, cu ghilimelele de rigoare, liberă. Și a profitat de libertatea respectivă. A fost, inclusiv, la Hunedoara să-și facă un examen cu RMN. Deci, traseul este destul de lung și de amplu. Din momentul internării, problemele pe care le ridică, sunt contactele avute în perioada 5 – 6 martie, perioadă în care nu se știa de unde vine și, ca atare, protecția față de ea a fost cea obișnuită față de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecție în cazul unui pacient suspect de Covid19. Ca atare, ancheta epidemiologică, pe care o va face DSP în afara spitalului, va fi destul de stufoasă. În interiorul spitalului, apar o serie de probleme ca urmare a acestor contacte, care ridică mai multe linii, care s-ar putea să ducă la o posibilă închidere sau restrângerea activității unor secții. Aici vom vedea discuțiile cu cei de la DSP, care sunt măsurile care trebuie să le impună”, a declarat șeful spitalului din Petroșani. 

Citeste și: INCOMPETENȚA autorităților! Un echipaj de ambulanță, care a avut contact cu femeia declarată pozitiv la testul pentru Coronavirus, lăsat, timp de patru zile, să trateze alți pacienți și să se întâlnească cu familia și colegii, fără a fi puși în izolare

 

 

Adauga comentariu