AUR Hunedoara îi declară război secretarului municipiului Deva, Laura Sârbu. „Solicităm să manifeste un gest de onoare și să își dea demisia”

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor Hunedoara îi declară război secretarului municipiului Deva, Laura Sârbu, după ce Tribunalul Hunedoara le-a validat mandatele celor doi consilieri locali Anamaria Gavrilă și Tiberiu Barstan. Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al partidului, Laura Sârbu este aspru criticată pentru implicarea pe care a avut-o în validarea mandatelor aleșilor locali. 

Secretarul municipiului Deva este acuzat de dezinformare și că a încercat să împiedice, cu bună știință, accederea în Consiliul local a celor doi consilieri. 

AUR Hunedoara îi cere demisia Laurei Sârbu din funcția pe care o ocupă, pentru prejudiciul de imagine pe care l-a adus administrației locale. În cazul în care aceasta nu va demisiona, se cere sancționarea disciplinară a secretarului municipiului. 

„Alianța pentru Unirea Românilor – Filiala Județeană Hunedoara aduce la cunoștință faptul că instanța de judecată a soluționat, cu caracter definitiv, procesul care a avut ca obiect validarea mandatelor consilierilor locali AUR declarați aleși în consiliul local al municipiului Deva. Prin decizia civilă nr. 127/ A/ CC/ 2020, Tribunalul Hunedoara a dispus admiterea apelurilor formulate și, pe cale de consecință, a admis cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Deva, dispunând validarea mandatelor pentru funcția de consilier local al municipiului Deva obținute de Barstan Tiberiu-Claudiu și Gavrilă Anamaria.

Fără a intra în detaliile acestui proces, arătăm că, prin soluția pronunțată, instanța de judecată a consființit faptul că reprezentanții AUR au respectat în totalitate procedura impusă de legislația în vigoare în vederea validării mandatelor de consilieri locali.

Pe toată durata procesului, secretarul municipiului Deva, doamna Laura Sârbu, a manifestat o poziție răuvoitoare la adresa consilierilor AUR, aceasta, cu bună știință, denaturând starea de fapt, dezinformând instanțele de judecată și făcând afirmații în vădită disonanță cu dispozițiile legale, în scopul împiedicării reprezentanților AUR să beneficieze de drepturile conferite de legislația în vigoare și de voința electoratului din municipiul Deva.

Pentru aceste considerente, solicităm ca secretarul municipiului Deva să manifeste un gest de onoare și să își dea demisia din funcția pe care o ocupă în prezent. Apreciem că un asemenea gest ar reprezenta o minimă reparație de natură morală pentru prejudiciul pe care doamna Laura Sârbu l-a provocat partidului nostru și celor doi consilieri locali AUR, prin lipsa de profesionalism și imparțialitate de care a dat dovadă cu ocazia gestionării actelor pentru validarea mandatelor consilierilor locali declarați aleși în municipiul Deva.

Modul în care doamna Laura Sârbu a acționat în această chestiune reprezintă o pată pe «obrazul» administrației publice locale, a decredibilizat Primăria municipiului Deva și conceptul de «funcționar public» din această instituție, a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la competența sa profesională cu privire la o funcție atât de importantă, care ar trebui să fie garantul respectării legalității, și a constituit o ofensă adusă cetățeanului, care și-a exercitat dreptul constituțional de a vota, voința sa fiind înfrântă, denaturată, prin acte pe care noi le considerăm a fi abuzive.

În măsura în care doamna Laura Sârbu nu va îndeplini gestul de onoare menționat mai sus, solicităm conducerii Primăriei municipiului Deva să ia măsurile care se impun pentru sancționarea disciplinară a doamnei Laura Sârbu. În caz contrar, vom fi nevoiți să considerăm că aceștia manifestă o complicitate tacită cu acțiunile doamnei Laura Sârbu și că actele nelegale îndeplinite de această reprezintă un plan mai amplu de eliminare din consiliul local al municipiului Deva a reprezentanților noștri Tiberiu-Claudiu Barstan și Anamaria Gavrilă, motiv pentru care vom sesiza organele competente, potrivit legii, pentru a cerceta cele întâmplate și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate pentru situația creată”, se arată în comunicatul transmis de AUR Hunedoara. 

Reamintim că, Judecătoria Deva a invalidat mandatele celor doi consilieri locali ai AUR, Anamaria Gavrilă și Tiberiu Barstan, la sesizarea secretarului municipiului Deva, pe motiv că aceștia nu și-au depus actele necesare la secretariatul unității administrativ teritoriale unde au fost aleși. Hotărârea Judecătoriei Deva a fost atacată cu apel de către Gavrilă și Barstan, iar Tribunalul Hunedoara a dispus rejudecarea dosarului de validare a mandatelor, dispunând ca instanța de fond să analieze speța sub aspectul îndeplinirii condițiilor de validare a mandatelor. Tribunalul Hunedoara nu a făcut nicio referire la aspectele sesizate de secretarul municipiului Deva, care, a declarat în fals, că Barstan și Gavrilă nu au depus actele la secretariatul municipiului, aceasta nefiind o condiție intrinsecă de validare a mandatelor, ci doar o formalitate care precede verificarea făcută de judecător. A urmat a doua hotărâre dată de Judecătoria Deva, care a menținut invalidarea mandatelor. Și această hotărâre a fost atacată cu apel, iar Tribunalul Hunedoara a dat soluția definitivă, validând mandatele celor doi aleși locali. 

Secretarul municipiului Deva, Laura Sârbu, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere pe acest subiect. 

Adauga comentariu