AUR Hunedoara critică dur măsura guvernului de a limita accesul pacienților la servicii medicale. „Suntem șocați de deciziile care s-au luat la nivel guvernamental”

Conducerea AUR Hunedoara a criticat dur decizia Minsiterului Sănătății de a suspenda timp de 30 de zile internările în spitale, limitând accesul la servicii medicale doar pentru persoanele care au o urgență. Totodată, liderii partidului au sancționat măsurile discriminatorii pe care Guvernul le-a dispus, în ceea ce privește îngrădirea drepturilor și libertăților cetățenești, pentru persoanele care nu posedă „certificatul verde”.

„Pe noi, cei din AUR, de la înființare, ne-a preocupat această situație. Și, în special, în ultima perioadă, în care sunt puse în discuție o serie de drepturi și libertăți fundamentale. (...) Sunt foarte multe forme de discriminare, însă, în momentul de față, ceea ce doare în societate românească și ceea ce afectează un segment important al populației, este o discriminare pe criterii medicale. Practic, se polarizează societatea, se împarte în anumite grupuri de «cetățeni buni» și «cetățeni răi». Se ajunge la situații inacceptabile, după 30 de ani de democrație, și după 100 de ani de la niște forme atroce de totalitarism. Noi credem că nu poate să fie împărțită societatea între «vaccinați» și «nevaccinați», iar o anumită categorie să sufere restricții. Suntem șocați de ultimele decizii care s-au luat la nivel guvernamental, cum este aceea că persoanele care suferă de alte boli decât Covid, nu li se mai asigură tratament medical corespunzător. Noi susținem că sunt niște situații aberante, de care trebuie să ne lepădăm”, a afirmat Mircea Mincea, vicepreședinte al AUR Hunedoara, într-o conferință de presă.

Acesta a vorbit și despre atacurile lansate chiar de șeful statului la adresa AUR, dar și din partea altor politicieni, prin care partidul condus de George Simion este catalogat ca fiind extremist sau neofascist. Mircea Mincea i-a somat pe oponenții politici ai AUR să înceteze cu folosirea unor astfel de termeni.

„Sunt diverse personaje, unele cu funcții importante în statul român, care nu-și înțeleg atribuțiile și menirea lor, iar alții care au o dimensiune liliputană și care se străduiesc din răsputeri să iasă în evidență. Îi numesc aici pe nedemnul președinte al României, Klaus Iohannis, fostul prim-ministru Florin Cîțu, și doi relativ obscuri parlamentari ai PNL Alexandru Muraru și Alina Gorghiu, care se întrec să lanseze niște acuzații delirante și lipsite de fundament la adresa AUR. Am aflat că suntem extremiști, comuniști, legionari, neo-fasciști, absolut toate calificările prin care se încearcă denigrarea unui partid. Ceea ce ne face să credem că acești oameni nu au proprietatea cuvintelor.

Noi facem parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, este o familie politică cu un număr important de membri în Parlamentul European, iar partidele care compun această familie europeană, în țările lor, au un segment important de electorat. Mai mult decât atât, o mare parte dintre oamenii care sunt reprezentativi pentru AUR și-au asumat în mod deschis doctrina naționalistă. Nouă nu ne e rușine să spunem că suntem naționaliști, e problema fiecăruia dacă interpretează greșit acest concept. (...) Îi somăm public să înceteze cu aceste acuzații, pentru că, deja, am început demersurile de a-i acționa în justiție pentru prejudiciile pe care ni le aduc astfel de afirmații fără fundament. (...) Nu știu prin ce s-au remarcat acești Alexandru Muraru, Alina Gheorghiu, chiar și Florin Cîțu, înafară de a ataca Alianța pentru Unirea Românilor”, a subliniat Mircea Mincea.

Președintele AUR Hunedoara, Tiberiu Barstan, a ținut să precizeze că, membrii partidului nu sunt „anti-mască” sau „anti-vaccin”, iar protestul din București, la care au participat, nu a fost împotriva măsurilor de protecție sanitară, ci a faptului că oamenilor li se încalcă, nefundamentat, drepturile și libertățile prevăzute în Constituția României.

„Nu suntem anti-mască, anti-vaccin. Chiar avem colegi în partid care s-au vaccinat. Noi am mers la București să protestăm pentru drepturile, pentru libertățile noastre, pentru o viață mai bună. A fost un protest al tuturor românilor, am specificat și acest aspect. Am invitat pe toată lumea, trebuie să luăm atitudine, să ne implicăm mai mult. Aceste proteste de stradă au și ele rostul lor. Presiunea străzii are și ea rezultatele ei. Nu trebuie să le lăsăm impresia că suntem la cheremul lor și ei pot face ce vor în țara asta”, a declarat președintele AUR Hunedoara. 

 

Adauga comentariu