Au „plâns” locomotivele azi, în gara din Deva! Mecanicul Petru Smîntînă a fost condus pe ultimul drum, răpus fiind de boala care a îngenuncheat omenirea

Mecanicul de locomotivă Petru Smîntînă, răpus de boala care a îngenuncheat întreaga omenire, a fost condus astăzi, pe ultimul durm. I-au fost alături colegii de la Depoul CFR Simeria, rude și prieteni. 

În drum spre cimitir, cortegiul funerar a făcut un popas în gara din Deva. Aici, mecanicii de la Depoul CFR Simeria au adus o locomotivă, care a sunat din fluier minute în șir, în semn de adio, pentru colegul lor. 

Petru Smîntînă a fost internat patru săptămâni, la Terapie Intensivă, în spitalul din Lugoj. În tot acest timp, colegii, soția și copiii bărbatului au sperat într-o minune. Veștile de la medici erau uneori mai bune, iar alteori nu le dădeau speranțe. Ieri, de la spitalul din Lugoj a venit anunțul pe care nimeni nu îl aștepta... 

„Am sperat să ne adunăm altfel și să ne bucurăm că Petre va fi printre noi. (...) Din păcate, nu ne-am așteptat la așa ceva. Am sperat de patru săptămâni că, totuși, va exista o minune și Petre va fi redat familiei și se va întoarce la serviciu, pentru că aveam mare nevoie de el. Întotdeauna, la noi la mecanici, când un coleg pleacă pe ultimul drum, e însoțit de acel fluierat îndelung al locomotivei. El a iubit foarte mult această meserie, era mecanic formator, care modela alți mecanici tineri pe care-i avea în subordine”, a spus Barbu Bibel Bărbulescu, liderul Sindicatului mecanicilor CFR de la Depoul Simeria.

 

În cele patru săptămâni în care mecanicul devean s-a luptat pentru viață, pe un pat de Terapie Intensivă, cfr-iști din toată țara, care au trecut prin boală, s-au mobilizat să doneze plasmă, în speranța că vor fi salvate vieți. Viața colegului lor de la Depoul CFR Simeria nu a putut fi salvată, deși medicii lugojeni au făcut eforturi mari.  

A fost o zi grea pentru rudele lui Petru Smîntână, care s-au strâns la căpătâiul bărbatului pentru a-și lua un ultim rămas bun. 

„E foarte dureros când te desprați de cineva drag, mai ales că el a fost cumnatul tău pe care l-ai iubit. Am avut ceva aparte pentru el. Inimile noastre, într-adevăr, sunt zdrobite, sunt rănite. Însă, ceea ce putem să spunem, este că Dumnezeu ne mângâie inimile și ne dă putere să rămânem credincioși și în picioare. (...) Am fost foarte mișcați să vedem cum colegii lui s-au mobilizat și au apreciat ceea ce a făcut Petre pentru ei. A fost un model demn de urmat pentru toți. Mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze familia, noi vom fi alături de ea. Vom încerca să fim tată pentru fete și soț pentru Roda, să acoperim toate nevoile. Vom suferi alături de ei, i-am încurajat și ne bucurăm că au rămas în picioare și credincioși și au înțeles cât de important este să plângem, să ne rugăm. Să putem să trecem orice val care vine peste noi”, a spus Teofil Badea, pastor la Biserica Evanghelică din Deva și cumnatul mecanicului. 

Fiica lui Petru Smîntînă a fost cea care zilnic s-a rugat pentru viața tatălui ei, i-a chemat alături pe toți prietenii și oamenii care l-au cunoscut. Ieri, Beatrice Smîntînă a scris un mesaj emoționant, sperând că tatăl ei se va întoarce acasă, sănătos. 

„Apelez din nou la voi, la solidaritatea voastră, pentru a vă implora să vă rugați în fiecare seara la ora 22:00, pentru ca împreună suntem mai puternici în rugăciune. Tati încă nu renunțăm la tine. Oricât de gravă ar fi starea ta, noi încă speram la o minune. Numai Dumnezeu este Medicul Suprem care se va ocupa de tine. Starea lui s-a înrăutățit din nou. Acum este mai critic decât la început. Plămânii încep să ii cedeze, iar rinichii la fel. Îl punem pe tati în mana lui Dumnezeu, pentru ca doar El îl mai poate salva acum. Simt și cred ca tati o să fie o minune pentru mulți dacă ne rugăm împreună”, a scris adolescenta rămasă orfană de un părinte. 

Citește și: Angajat al Depoului CFR Simeria diagnosticat cu Covid, în stare critică la spital. Mobilizare impresionantă a colegilor, care au apelat la persoanele vindecate să doneze plasmă. Familia bărbatului speră într-o minune și îl așteaptă acasă însănătoșit

Adauga comentariu