Au început lucrările la rețeaua de gaz din Bârcea Mică. Oamenii din localitate așteaptă de zeci de ani acest proiect

Oamenii din Bârcea Mică vor avea, în sfârșit, conductă de gaz metan în localitate. Lucrările de introducere a rețelei de transport a gazului au început astăzi și au termen de finalizare de 12 luni. 

„Am demarat astăzi lucrările de introducere a gazului metan în localitatea Bârcea Mică, o lucrare așteptată de mulți ani de către localnici. Proiectul prevede realizarea a 4,2 kilometri de rețele de gaz pe străzile: Câmpului, Cernei, Dealului, Porumbei, Scurtă, Văii și Iazului, pentru locuitorii acestui sat care aparține administrativ de municipiul Deva. Racordarea se va face din conducta de gaz metan existentă în satul Cristur, care va fi extinsă și va subtraversa calea ferată. Vom înlocui un tronson de 176 de metri din conducta de la Cristur, acest lucru fiind necesar pentru a putea realiza extinderea și pentru a continua lucrările de distribuție a gazului metan în satul Bârcea Mică. Executantul acestei lucrări de investiții este autorizat ANRE atât pentru lucrări de proiectare cât și de execuție de acest gen. De investiția în rețeaua de gaz metan vor beneficia cei peste 260 de locuitori ai satului Bârcea Mică dar și câteva societăți comerciale aflate pe raza acestei localități. Valoarea totală a investiției (cu TVA) este de 1.656.988,41 lei (proiectare și execuție). Termenul de execuție este 12 luni”, a anunțat Florin Oancea, primarul Devei. 

Bârcea Mică este singura localitate aparținătoare municipiului Deva care nu a beneficiat până acum de această utilitate publică. Locuitorii au solicitat ani la rând primăriei să introducă gazul metan dar nu s-a realizat nimic până acum.

Nu este pentru prima dată când se demarează un astfel de proiect în Bârcea Mică. În 1996, au mai fost introduse conducte pentru gaz în localitate, însă, lucrările nu au fost finalizate. 

 

Adauga comentariu