Arestarea informaţiilor. Autorităţile ascund informaţii, adevăraţii jurnalişti le dezvăluie, slujbaşii de presă tac asurzitor pitiţi printre comunicările oficiale

Cel mai deranjant pentru câte un „Dumnezeu” public este să fie întrebat cu privire la activitatea sa pe bani publici. „Dumnezeul” public consideră că este în „viaţă privată” şi „drept la imagine” pe banii publici şi poate să facă ce vor muşchii lui, că e în deplină legitimitate, fie că a fost ales, fie că a fost numit. La el este pâinea şi „cuţâtul”, „sărakii” trebuie doar să facă ciocul mic dacă vor să poată ciuguli firimiturile de la masa lui de „Dumnezeu” public.

Gura mare primeşte doar pumni şi şuturi.

Transparenţă deciziţională este atunci când „Dumnezeu” pune pe cineva să-i compună un comunicat în care arată ce va face şi va drege - şi când funcţionarii mass media preiau „comunicarea” fără să se mai întrebe nimic, decât, eventual, când se va plăti factura.

Întrebările pe ce-a făcut cu banii publici în n+1 mandate, de ce face achiziţii prin încredinţare directă la preţuri triple faţă de piaţă, de ce sunt neamurile şi lipitorii săi de afişe în funcţii pe bani publici care le depăşesc competenţa şi capacitatea neuronală şamd, sunt „hărţuirea familiei”, „şantaj” şi alte chestii din acestea penale. Unor jurnalişti le este prea cald cu dinţii în gură aşa că e bine să prăvălim slugile (din servicii, din mediul de afaceri, din lumea interlopă, din mass media) peste aceştia, să le mai rărim caninii – să latre, dacă se consideră câinii de pază ai Democraţiei, dar aşa, mai ştirb!

Aşa că ce bine le-a căzut acestor „Dumnezei” încuibaţi în banul public instituirea stării de urgenţă! Cum au înţeles ei că prima urgenţă este să închidă informaţiile la sertar – fie că e vorba despre cazuistica reală a pandemiei de Coronavirus, fie că este vorba despre achiziţiile din bani publici!

Cum au mai arestat ei informaţiile privind starea reală a stocurilor de echipamente de protecţie şi cum s-au mai repezit ei să decreteze drept „fake news” orice nu ţine de ceea ce vor ei să comunice!

Când prefectul Clujului a anunţat că nu mai are voie să comunice date cu privire la situaţia on-line a stării pandemiei în judeţ, Ziar de Cluj, NCN Cluj şi Gazeta de Cluj au fost singurele organisme de presă care au protestat, au scris şi vorbit pe subiect, au arătat că poate fi încadrat la „zădărnicirea efortului de a răspândi o boală contagioasă” – căci în lipsă de informaţie în comunitate, comunitatea nu se poate apăra. Restul „profesioniştilor” au păstrat o tăcere asurzitoare.

În Ziar de Cluj a apărut informaţia că fostul comandant al Diviziei a 4-a Gemina nu numai că nu a participat la nici un comandament de criză, dar că, plin de vitejie, s-a dat bolnav de sinuzită şi s-a ascuns în casă fix în zilele în care şi-a scos subordonaţii în stradă să combată Coronavirusul. A mai ţinut subiectul numai Gazeta de Cluj. Viteazul „Moş Teacă” a fost demis urmare a dezvăluirilor de presă... „Profesionist”, papagalii presei clujene au păstrat o tăcere asurzitoare.

Presa Bună este grupul de publicaţii din care fac parte şi Ziar de Cluj şi NCN Cluj. Avem în grup Ziarul de Suceava, primul ziar care a spart embargoul informaţional de la Suceava şi a dezvăluit că autorităţile au ascuns informaţiei publice mai multe decese din cauza infectării cu COVID-19. Singurul jurnalist din mass media centrală care a citat Ziarul de Suceava, a fost Tolontan în Gazeta Sporturilor. Restul „tăpălingeclanţelor” şi „borcanelor” de presă, în mod „profesionist”, au ales să citeze alte „surse” decât cea originală.

De ce? Că, la fel ca papagalii din „local”, îl urăsc pe Liviu Alexa că le arată în fiecare clipă ce neam ipocrit de slugi sunt, nu jurnalişti.

Ura aceasta au supt-o de la sponsorii lor pe lângă care dau jucăuşi din coada facturierelor şi chitanţierelor. Ura aceasta au transmis-o cititorilor lor, la fel de „intelijenţi” ca şi ei.

Autorităţile ascund informaţii, adevăraţii jurnalişti le dezvăluie, slujbaşii de presă tac asurzitor pitiţi printre comunicările oficiale.

Şi, gata!

Adauga comentariu