Aproape 10.000 de pelerini sunt așteptați la Mănăstirea Prislop, la slujba de pomenire a Părintelui Arsenie Boca

Mii de pelerini sunt așteptați astăzi la Mănăstirea Prislop, la comemorarea Părintelui Arsenie Boca, de la moartea căruia se împlinesc 30 de ani. Ca în fiecare an, oameni din toate colțurile țării vin la lăcașul de cult pentru a participa la slujba de pomenire a celui care este supranumit Sfântul Ardealului. 

Aitoritățile au luat câteva măsuri pentru ca manifestarea religioasă să se desfășoare în condiții de siguranță. „În aceasta dimineață, la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, va avea loc slujba religioasă la împlinirea a 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arsenie Boca. La manifestare se preconizează participarea a aproximativ 10.000 de pelerini. Măsurile de ordine și de fluidizare a traficului rutier vor fi asigurate de 14 polițiști din cadrul Poliției Orașului Hațeg, precum și de 15 jandarmi din cadrul I.J.J. Timișoara și 4 pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Părintele Arsenie Boca s-a născut în 29 septembrie 1910, în Vața de Sus, județul Hunedoara și a decedat în 28 noiembrie1989, la Sinaia). A fost preot ieromonah, teolog și artist plastic (muralist), stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde a fost și înhumat. Supranumit „Sfântul Arealului”, Părintele Arsenie Boca este extrem de iubit de credincioși, mormântul său de la Prislop fiind loc de pelerinaj pentru oameni din toată țara. Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a propus canonizarea Părintelui Arsenie Boca, propunere despre care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a comunicat că a luat act și că urmează să fie analizat. 

 

Adauga comentariu