APEL LA CALM! Municipiul Hunedoara nu intră în carantină

Apel la calm al autorităților locale din municipiul Hunedoara. Primarul Dan Bobouțanu și managerul spitalului municipal Radu Budae au transmis un mesaj, în care neagă zvonurile conform cărora municipiul Hunedoara ar urma să fie pus în carantină. 

„Nu se pune problema carantinării municipiului Hunedoara. Conform legii, în municipiul Hunedoara pentru a se institui carantina, trebuie să se înregistreze 219 cazuri în 14 zile, adică, atunci când, cazurile pozitive ar depăși 3% din populația municipiului Hunedoara. În acest moment, în orașul nostru sunt 67 de cazuri, dintre care 32 internate”, spune Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. 

„Situația este sub control la nivelul municipiului Hunedoara. Asta nu înseamnă că putem să ne culcăm pe o ureche și să nu mai respectăm măsurile de prevenție. Îi sfătuim pe toți cetățenii municipiului Hunedoara să respecte recomandările și regulile impuse deja la nivel național: purtarea măștii în spațiile aglomerate, dezinfectarea, spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea distanței între persoane. Situația este sub control, dar trebuie să fim foarte precauți!”, a subliniat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Hunedoara s-a întrunit în urmă cu o săptămână; încă de atunci s-au luat măsuri pentru a ține în frâu infectarea cu coronavirus. 

Mesajul autorităților din Hunedoara vine pe fondul anunțului venit din partea autorităților din sănătate privind numărul total de persoane infectate cu coronavirus, din municipiu. 

Adauga comentariu