Ani grei de pușcărie pentru un hunedorean recidivist, care l-a înjunghiat pe un bărbat. În trecut a fost condamnat pentru crimă

Un hunedorean a fost condamnat definitiv la nouă ani și trei luni de închisoare pentru tentativă de omor. 

Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului Cristian Sorin Popa și a menținut decizia dată de Tribunalul Hunedoara.

Cristian Sorin Popa, din Vulcan, a fost judecat penal după ce l-a înjunghiat și agresat pe un bărbat, B.M., care a avut nevoie de aproape 30 de zile de îngrijiri medicale. Anchetatorii nu au reușit să elucideze cu exactitate contextul în care s-au produs faptele, bazându-se pe declarațiile inculpatului, ale victimei și ale martorilor, uneori contradictorii. În schimb, au certitudinea că victima a fost înjunghiată de Popa cu un cuțit. Nu a fost prima faptă penală de o gravitate maximă săvârșită de Cristian Sorin Popa. Acesta a mai fost condamnat în trecut pentru omor, au arătat magistrații, în motivarea hotărârii dată de prima instanță.

„Inculpatul nu este la primul contact cu legea penala fiind condamnat anterior tot pentru o infracțiune de omor dar și pentru infracțiuni de furt, potrivit fișei cazier aflată la fila 271 u.p.”, se arată în documentul emis de instanță.

Conform rechizitoriului, incidentul s-a petrecut în data de 19 decembrie 2018, în Vulcan. Bărbatul înjunghiat era prieten cu un vecin de-al agresorului, pe care îl vizitase în noaptea de dinaintea incidentului. În acea noapte, în apartamentul prietenului său, victima și o a treia persoană au consumat o sticlă de un litru de pălincă, după care B.M. a plecat acasă.
A doua zi dimineața, B.M. a mers din nou la prietenul său, moment în care a fost agresat și înjunghiat.

Agresorul s-a contrazis în declarațiile date în faza de urmărire penală și atunci când a fost audiat de instanță. Inițial a spus că B.M. s-a împins în ușa locuinței sale, care s-a deschis și el a căzut pe dușumea. Popa a spus că s-a speriat, a pus mâna pe un cuțit cu care l-a lovit, în timp ce bărbatul era jos. Apoi, a declarat că, între el și victimă fusese inițial o ceartă, iar victima a intrat peste el în casă.

Vecinii agresorului au declarat că au auzit gălăgie pe scară și pe cineva care striga „nu mai da”. Într-un final, victima s-a refugiat în apartamentul prietenului său, iar inculpatul a intrat și el în acea locuință și l-a lovit din nou.

În urma administrării probelor din dosar, anchetatorii au tras următoarea concluzie: „Cert este că inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu un cuțit cu lungimea de cca 18 cm, culoare maro, având lama curbată de cca 30 cm și lățimea de cca 3,5 cm la mâner și cca 4,5 cm la mijloc. Raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză confirmă leziunile suferite de persoana vătămată în urma agresiunii inculpatului, iar în concluziile raportului se arată că leziunile descrise au necesitat 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale și au pus viața victimei în primejdie.”
Pe perioada judecării dosarului, Popa a fost arestat preventiv.

 

Adauga comentariu