Angajații de la Termocentrala Mintia continuă protestul pe cont propriu, după ce instanța a declarat ilegală acțiunea sindicatului

Câteva zeci de angajați de la Termocentrala Mintia au continuat și astăzi să protesteze, după ce Judecătoria Deva a declarat ilegal protestul inițiat în data de 7 septembrie. 

În 11 septembrie, conducerea Complexului Energetic Hunedoara, termocentrala fiind parte componentă a acestei societăți, a dat în judecată Sindicatul „Solidaritate” Hunedoara pe motiv că protestul salariaților ar fi ilegal. Deși, angajații termocentralei au anunțat că protestul a fost spontan, din cauza restanțelor salariale și a lipsei cărbunelui. Ieri, Tribunalul Hunedoara a admis acțiunea CEH și a dispus încetarea grevei, decizia instanței putând fi atacată cu apel. 

Pe de altă parte, energeticienilor le este imposibil să reînceapă munca, fără cărbune și fără ca instalațiile termocentralei să fie reparate și verificate. Stocul de cărbune existent ar ajunge pentru două zile, după care termocentrala ar trebui oprită, din nou. 

 

Adauga comentariu