Angajații CEH și-au primit drepturile salariale restante, după protestul extrem al minerilor din Lupeni

Angajații Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și-au primit drepturile salariale restante din 2020, dar și din ianuarie 2021. Asta, după ce, peste 100 de mineri au recurs la un protest extrem, blocându-se timp de o săptămână în subteranul Minei Lupeni. Protestatarii au ieșit din subteran, abia după ce s-a semnat un acord între ministerele de resort, sindicat și conducerea CEH, privind plata restanțelor bănești. 

„Astăzi, 26 februarie 2021, angajații Complexului Energetic Hunedoara au primit sumele corespunzătoare contravalorii tichetelor de masa (10 luni) și ale decontului de transport (9 luni). 

Suma totală plătită de Guvernul României este de 9,540 milioane lei, pentru 3995 angajați ai complexului energetic. 

Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, Octavian Băgescu, ordinele de plată au fost întocmite de angajații agenției și trimise ieri către trezorerie, astfel că astăzi banii au intrat în conturile beneficiarilor. 

Plata drepturilor angajaților CEH a fost efectuată conform H.G. 51 din 24.02.2021 și a unei dispoziții semnată de ministrul Muncii și Protecției Sociale”, a informat Prefectura Județului Hunedoara.

Liderul sindical al minerilor Alin Sân a declarat pentru Ziar de Hunedoara că toate restanțele salariale au fost achitate la zi. 

„Toate plățile s-au făcut prin AJOFM, toate restanțele sunt la zi, inclusiv pentru luna ianuarie sunt achitate. Tichetele de masă pentru luna ianuarie, au fost acordate în baza Legii Nr. 200. Pentru cele trei luni ( n. r. ianuarie, fabruarie, martie) cadrul legal care reglementează fiscalizarea lor a fost Legea nr. 200. Nu poți să negociezi ceva pe această zonă”, a explicat liderul sindical. 

Sursa foto: Dan Verescu

 

Adauga comentariu