Angajați ai Curții de Apel Alba Iulia, diagnosticați cu coronavirus. Activitatea instanței a fost suspendată

Activitatea Curții de Apel Alba Iulia a fost susăendată de astăzi, după ce șase angajați ai instanței au fost diagnosticați cu Covid-19. Duminică, 28 iunie, un angajat al instanței a ajuns la spitalul din Alba Iulia, acuzând simptome de infecție cu noul coronavirus, iar în urma testării, rezultatul a fost pozitiv. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Alba a declanșat o anchetă epidemiologică în interiorul instituției, iar tot personalul Curții de Apel Alba Iulia aflat în activitate, 123 de persoane, a fost testat, pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”.  În cazul altor cinci angajați rezultatele au fost pozitive, iar în cazul altor două persoane rezultatele au fost incerte. 

”Pentru cinci colegi testele au fost pozitive iar în alte două cazuri incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice) rezultatele testelor au fost negative. Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, personalul instanței va fi retestat la sfârșitul săptămânii”, informează Curtea de Apel Alba Iulia.

Ca urmare a cazurilor pozitive, conducerea Curții de Apel Alba Iulia a decis suspendarea activității instanței la acest sfârșit de săptămână. Dosarele programate joi și vineri, atât pentru judecată cât și pentru pronunțare, vor fi reprogramate.

„Infectarea s-a realizat din interiorul instanței, între colegi de birouri. Ne-a afectat, din păcate, activitatea zilnică. Astăzi și mâine avem activitatea suspendată, pentru a se face dezinfecție. De luni, probabil, vom relua activitatea”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia. 

În circumscripția Curții de Apel Alba Iulia se află instanțele de judecată din trei județe, resepctiv Alba, Hunedoara și Sibiu. 

 

Adauga comentariu