Angajat al Penitenciarului Deva, infectat cu COVID-19. Acesta lucra în sectorul operativ

Un angajat al Penitenciarului Deva şi un angajat de la Penitenciarul Mărgineni au confirmaţi cu coronavirus. Cei doi lucrau în sectorul operativ, dar au purtat echipament de protecţie, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Mărgineni şi un angajat al Penitenciarului Deva au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţiştii de penitenciare au exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, a transmis, duminică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a prezicat că, din primele verificări, în niciuna dintre cele două unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul deţinuţilor, aceştia fiind monitorizaţi de către personalul medical.

”Angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. Totodată, spaţiile de lucru au fost dezinfectate. În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar”, a mai transmis ANP.

Adauga comentariu