Angajat al Depoului CFR Simeria diagnosticat cu Covid, în stare critică la spital. Mobilizare impresionantă a colegilor, care au apelat la persoanele vindecate să doneze plasmă. Familia bărbatului speră într-o minune și îl așteaptă acasă însănătoșit

Un angajat al Depoului de locomotive de la Simeria se află în stare critică la spital, după ce s-a infectat cu coronavirus. 

Petre Smîmntînă are 51 de ani și lucrează ca mecanic formator la depoul de la Simeria. Duminică, 18 octombrie, s-a simțit rău și nu a mai ajuns la serviciu. Le-a transmis colegilor că va merge la spital. Inițial, a fost internat la Deva, iar testul la SARS-Cov-2 a ieșit pozitiv. Deoarece starea sa de sănătate s-a deteriorat, iar în spitalele din județ nu erau locuri libere la secțiile de terapie intensivă, bărbatul a fost transferat la Spitalul Municipal din Lugoj. Boala i-a afectat extrem de grav plămânii, încât, la scurt timp după spitalizare, a fost intubat și ventilat mecanic. 

Rămasă acasă, în izolare, familia lui Petre Smîntînă trece prin momente cumplite. De la medicii din Lugoj, care îi îngrijesc pe bolnavii de la Terapie Intensivă, soția deveanului primește vești puține și deloc bune. 

Colegii lui Petre Smîntînă s-au mobilizat pentru a-i fi alături familiei greu încercate. Aceștia au făcut apel la persoanele care s-au vindecat de Covid-19, să doneze plasmă. Tratamentul cu plasmă de la persoanele care au dezvoltat anticorpi la noul coronavirus a făcut minuni în cazul multor pacienți. Ceea ce familia, rudele și prietenii speră să se întâmple și în cazul lui Petre Smîntînă. 

Barbu Bibel Bărbulescu, liderul de sindicat de la Depoul Simeria, a fost cel care i-a contactat pe colegii cfr-iști din toată țara, care au trecut prin boală, rugându-i să meargă la centrele de transfuzii pentru a dona plasmă. 

„Am mers pe toate pistele pentru a găsi donatori de plasmă. L-am contactat inclusiv pe Bogdan Hosu, liderul Sindicatului Cartel Alfa. Am făcut acest apel pentru că s-a demonstrat că e un tratament care poate vindeca persoanele care se află în stare gravă. Colegii care au îndeplinit condițiile au mers și au donat plasmă. Va fi și pentru alți bolnavi. Petre lucrează din anii '90 la depoul de la Simeria. Am păstrat legătura cu familia lui, care se află în izolare. Un coleg de la Lugoj a mers la spital să-i ducă lucruri de care are nevoie, scutece, șervețele umede”, a declarat Barbu Bibel Bărbulescu pentru Ziar de Hunedoara. 

Colegii lui Petre Smîntînă au transmis zeci de mesaje de încurajare pe rețelele de socializare pentru familia bărbatului. Un sprijin moral la care nici nu s-a așteptat ne-a mărturisit soția deveanului, Roda Smîntînă. 

„Petre, fii tare, familia ta are nevoie de tine, fetele te așteaptă acasă. Noi, colectivul Depoului Simeria, ne rugăm pentru sănătatea ta. Pentru cei născuți savanți pricepuți la toate, mai ales la medicină, care învățați voi doctorii ce-i cu acest COVID, el este colegul nostru Smîntână Petru, 51 de ani, mecanic formator, care trece prin grele încercări, intubat la Terapie Intensivă la spitalul din LUGOJ. DUMNEZEU SĂ-I DEA SĂNĂTATE SĂ TREACĂ CU BINE ACEASTĂ ÎNCERCARE A VIEȚII!”, a fost unul dintre mesajele cfr-iștilor. 

 

Adauga comentariu