Angajări în „familie” la Consiliul Județean Hunedoara. Soțul șefei de la administrarea Sarmizegetusei Regia vrea să ocupe postul lui Brilinsky. Și fiul unui senator PSD a fost cooptat în echipă

Șefa Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI), Eugenia Zgăvîrdean, vrea să-l subordoneze profesional pe soțul său. Mai exact, Sorin Ioan Zgăvîrdean s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului de administrator al cetății dacice Sarmizegetusa Regia. Post care a rămas vacant după înlăturarea lui Vladimir Brilinsky.

Întreaga situație miroase a conflict de interese, iar soțul Eugeniei Zgăvîrdean nu este singurul beneficiar al unei angajări în „familie” la SPAMI. Și fiul senatorului PSD Viorel Sălan a fost cooptat în echipa care are în grijă cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Viorel Ciprian Sălan a fost angajat pe post de consilier grad I din data de 15 octombrie.

 

Sorin Ioan Zgăvîrdean este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de administrator al monumentului istoric, fiind declarat admis în etapa selecției dosarelor. Pretendentul urma să susțină celelalte două probe din concurs, proba scrisă din 15 noiembrie și cea a interviului din 22 noiembrie. Însă, șansa de a-i fi subordonat soției sale pare să nu-i surâdă, deocamdată, lui Sorin Zgăvîrdean. În aceeași zi în care Ziar de Hunedoara a cerut informații despre legalitatea angajării acestuia la serviciul condus de consoarta sa, reprezentanții CJ Hunedoara au transmis că procedura de angajare a fost suspendată. „Concursul pentru postul de administrator gr. I a fost suspendat până la clarificarea aspectelor privind existența unui posibil conflict de interese”, au informat cei de la CJ Hunedoara.

Postul de administrator al cetății dacice Sarmizegetusa Regia a rămas vacant din luna iulie a acestui an după plecarea lui Vladimir Brilinsky. Șefii de la CJ Hunedoara au refuzat să prelungească raporturile de muncă cu Brilinsky, deși acesta s-a arătat dispus să rămână la administrarea monumentului istoric. 

Atunci, Sorin Vasilescu, vicepreședinte al CJ Hunedoara, spunea că postul de administrator va fi desființat, iar întreg Serviciul Public de Administrare a Monumentului Istoric va fi reformat. Lucru care nu s-a întâmplat. 
Deocamdată, reprezentanții administrației județene nu au comunicat care sunt rezultatele verificărilor privind existența unui conflict de interese în angajarea lui Sorin Zgăvîrdean la serviciul condus de soția sa. 

Adauga comentariu