Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Deva se deschide integral. Pacienții vor trebui să se prezinte la cortul de triaj epidemiologic

Policlinica Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva se deschide, de mâine, integral. Pacienții vor fi triați epidemilogic, așa încât să nu existe riscul de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus. 

„Noul management al Spitalului Județean de Urgență din Deva, format din dr. Emil Stoica Mariș - manager interimar și dr. Lucian Ștefan Miron – director medical interimar, a reușit în timp record să ia toate măsurile necesare pentru redeschiderea Ambulatoriului de specialitate în totalitate, în condiții de siguranță sanitare ridicate. Începând cu data de 2 iunie 2020, activitatea Ambulatoriului de specialitate va fi reluată integral cu respectarea circuitelor și măsurilor de prevenție. Pacienții care se vor adresa personalului medical din cadrul ambulatoriului se vor prezenta la cortul de triaj instalat la intrarea în incintă și, după ce vor fi verificați din punct de vedere epidemiologic, vor fi îndrumați spre cabinetele de specialitate. Conducerea SJU Deva a dispus, de asemenea, dezinfectarea cabinetelor medicale după fiecare consult și asigurarea unui timp necesar între consultații pentru ca pacienții să nu intre în contact unii cu ceilalți”, a informat Consiliul Județean Hunedoara, în subordinea căruia se află spitalul. 

Tot din data de 2 iunie 2020, se redeschide Secția Recuperare Medicală (Baia Sărată), în aceleași condiții de siguranță ca și în cazul Ambulatoriului de specialitate.

„Facem precizarea că Secția Recuperare Medicală va oferi doar servicii de recuperare, nu și de cazare, spațiul destinat pacienților fiind renovat, recepționat, dotat cu mobilier și aflat în curs de autorizare. Conducerea SJU Deva a stabilit, la nivelul grupului de lucru constituit în cadrul unității sanitare, proceduri și protocoale pentru gestionare a tuturor cazurilor”, se arată în comunicatul transmis de CJ Hunedoara. 

De la sfârșitul lunii martie, SJU Deva a fost declarat spital „Covid”, în această unitate medicală au fost tratați doar pacienți cu infecție cu virusul SARS-COV-2. 

Adauga comentariu