Ambasadorul Franței, în județul Hunedoara. Colegiul Național „Decebal” din Deva primește distincția „LabelFrancÉducation” pentru excelența în învățământul bilingv francofon

Astăzi, 15 martie 2019, Excelența Sa Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România, se află în vizită oficială în județul Hunedoara. Vizita înaltului diplomat se înscrie în seria evenimentelor organizate cu prilejul „Lunii Francofoniei”, prezența la Deva fiind prilejuită de acordarea distincției „LabelFrancÉducation” pentru excelența în domeniul învățământului bilingv francofon Colegiului Național „Decebal” din Deva.

Totodată, Ambasadorul Franței a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, și cu prefectul județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely. La întâlnire au mai participat Hélène Roos – Director al Institutului Francez din România/Consilier pentru cooperare și activități culturale, Michel Monsauret - atașat pe probleme culturale, Dorel Bretean, subprefectul județului Hunedoara, Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al județului și Florin Ilieș, directorul Colegiului Național „Decebal” din Deva.  
„În cadrul discuțiilor, Excelența Sa Michèle Ramis a subliniat potențialul județului și al municipiului Deva de dezvoltare, precum și interesul investitorilor francezi pentru a dezvolta proiecte noi în zonă. La rândul său, președintele CJ Hunedoara a prezentat oportunitățile de afaceri care corespund profilului județului, facilitățile oferite investitorilor, exprimându-și din nou deschiderea pentru consolidarea relațiilor bilaterale. De asemenea, au fost abordate subiecte privind dezvoltarea învățământului dual în vederea asigurării forței de muncă în domeniile aflate în plină dezvoltare, dar și a turismului, agriculturii și infrastructurii feroviare și rutiere”, au transmis reprezentanții CJ Hunedoara. 

 

Adauga comentariu