Alpiniștii de la ISU Hunedoara, pe podiumul unui concurs de căutare-salvare de la înălțime

Echipa de alpiniști de la ISU Hunedoara a urcat pe podium la o competiție internațională de căutare - salvare de la înălțime. Concursul s-a desfășurat la Brașov, timp de trei zile și a adunat la start 50 de participanți, extrem de bine pregătiți. Probele au presupus în ducerea la bun sfârșit a unor acțiuni complexe de salvare de la înălțime. 

„Plt. adj. Iulian Spătaru, plt. maj. Andrei Chirilă, plt. maj. Varga Zsolt, plt. maj. Florin Gavrilă, plt. maj. Daniel Sonoc,plt. maj. Marian Albu și paramedicul Cristian Albu s-au clasat pe o onorantă poziție a III-a în concursul destinat pompierilor profesioniști, voluntari sau privați, alpiniștilor utilitari și forțelor speciale ale armatei. Prima probă a implicat preluarea unei victime și transportul acesteia pe o targă prin spații înguste, în timp ce, a doua probă a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconștientă, blocat în coardă pe un versant. În competiție s-au înscris șase echipe de intervenție din cadrul ISUHunedoara, ISU Neamț și ISU Brașov precum și din Polonia și Turcia”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Inspectorul șef al ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean, spune ca performanța alpiniștilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregătire și a seriozității lor. 

Adauga comentariu