Alegeri prezidențiale, ultima zi de campanie. Peste 380.000 de hunedoreni sunt așteptați la vot

Ultima zi de campanie electorală, în România. Duminică, 10 noiembrie, românii își vor alege viitorul președinte. În județul Hunedoara sunt 383.368 de persoane pe listele permanente, care vor vota în cele 524 de secții amenajate. Dacă în primul tur niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor de pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin. 

Procesul de vot la alegeri prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie. 

Potrivit Legii 370 din 2004, pentru alegerea președintelui, alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.

La alegeri prezidențiale 2019, românii vor vota la secția la care sunt arondați în conformitate cu domiciliul din actul de identitate. Cei care nu cunosc numărul secției la care sunt arondați pot afla informația de pe pagina web www.registrulelectoral.ro, după ce va fi completat CNP-ul, numele de familie și un cod generat automat.

Cei care în ziua de 10 noiembrie - ziua în care se organizează alegerile prezidențiale 2019 - nu se află în localitatea de domiciliu, pot vota la orice secție, pe lista suplimentară.

Candidații, în ordinea de pe buletinele de vot

 1. Klaus Werner Iohannis – Partidul Naţional Liberal,
 2. Theodor Paleologu – Partidul Mişcarea Populară,
 3. Ilie Dan Barna – Alianţa USR-PLUS,
 4. Kelemen Hunor – Uniunea Democrată Maghiară din România,
 5. Vasilica Viorica Dăncilă – Partidul Social Democrat,
 6. Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Naţională,
 7. Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc,
 8. Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie,
 9. John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română,
 10. Mircea Diaconu – Alianţa UN OM,
 11. Bogdan Marian-Stanoevici – independent,
 12. Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste,
 13. Viorel Cataramă – Dreapta Liberală,
 14. Alexandru Cumpănaşu – independent.

Adauga comentariu