AJOFM Hunedoara: Absolvenții de liceu își găsesc mai ușor un loc de muncă. Peste 5.000 de hunedoreni s-au angajat prin Programul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă

De la începutul acestui an, peste 5.000 de hunedoreni au reușit să-și găsească un loc de muncă prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Cel mai mulți sunt absolvenți de liceu, fiind urmați de absolvenții de gimnaziu. De asemenea, peste 1.000 de persoane din categoria șomerilor care își găsesc cu dificultate un loc de muncă, au reușit să se angajeze prin intermediul programelor derulate de AJOFM Hunedoara. 

„În primele nouă luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 5.167 persoane, dintre care 2.552 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 2.650 au peste 45 de ani, 868 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 815 au între 25 și 35 de ani, iar 834 sunt tineri sub 25 de ani (din care 395 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 3.734 provin din mediul urban, iar 1.433 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, 2.097, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale (1.424). Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 1.004, cei cu studii postliceale sunt în număr de 109, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 533.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 1.177 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a transmis AJOFM Hunedoara. 

Reprezentanții AJOFM Hunedoara au mai precizat că, în cursul lunii septembrie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 967 persoane.

Sursa foto: replica-hd.ro

Adauga comentariu