AFIR: Finanțări nerambursabile de 15.000 de euro pentru micii fermieri. Cererile pot fi depuse de astăzi

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschis sesiunea de depunere a cererilor pentru finanţări nerambursabile de câte 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor mici.

Începând de astăzi, 22 iulie și până cel târziu 31 decembrie sau până la epuizarea fondurilor disponibile, fermierii pot depune solicitările on-line, pe pagina de internet a Agenției. 

Alocarea financiară disponibilă pentru această sesiune este de 45.900.000 euro, din care 13.770.000 euro sunt alocați doar pentru fermele din zona montană. 
Finanțarea acordată este 100% nerambursabilă și este în valoare fixă de 15.000 euro. Acest sprijin se acordă în baza unui plan de afaceri, în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin planul respectiv. 
„Sunt disponibile aproape 46 milioane de euro, fonduri insuficiente, din păcate, dacă raportăm la nevoia de finanțare a micilor fermieri. Cei 3.060 de mici fermieri care vor beneficia de finanțare prin PNDR în această sesiune, vor putea utiliza cei 15.000 de euro pe care îi vor primi pentru îmbunătățirea managementului fermei, pentru orientarea spre piață a producției, dar și pentru creșterea veniturilor de pe urma eficientizării activității la nivelul fermei”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.  

Sursa foto: ecopolitic.ro

Adauga comentariu