Administratorul public al județului, Costel Avram, și-a cerut scuze public pentru incidentul de vineri și i-a oferit un buchet de flori jurnalistei Natalia Bumbac. La finalul săptămânii trecute, acesta a dat-o afară din antecamera biroului său

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, și-a cerut scuze public în urma incidentului produs la finalul săptămânii trecute, atunci când acesta a scos-o afară din antecamera biroului său pe jurnalista „Ziar de Hunedoara” Natalia Bumbac. 

Natalia Bumbac se afla vineri la Consiliul Județean Hunedoara pentru a-i lua un interviu video lui Costel Avram, după ce, în prealabil, cei doi vorbiseră la telefon, iar acesta a acceptat să ofere un punct de vedere filmat. Când jurnalista a ajuns la Consiliul Județean lucrurile s-au schimbat.

„Am stabilit telefonic cu administratorul public al județului să vin la Consiliul Județean. Am ajuns acolo și am bătut la ușa antecamerei. În antecameră se afla Costel Avram cu o doamnă. Știa pentru ce am venit, m-a întrebat de la ce televiziune, dar tot el și-a răspuns: aaa... voi sunteți cu USR. A folosit, ca să mă exprim eufemistic, o expresie colorată... I-am răspuns că se află într-o gravă eroare, că noi nu avem niciun parti-pris politic. Mi-a zis că nu vrea să îmi declare nimic, și să merg să vorbesc cu purtătorul de cuvânt. În momentul în care eram la ușă, pentru a merge să vorbesc cu purtătorul de cuvânt, văzând că am telefonul în mână, m-a întrebat dacă îl filmez. I-am răspuns că da, în glumă, ținând cont de felul în care a decurs discuția și de modul în care e perceput el de către toată lumea, ca fiind o persoană care glumește mult. Atunci, s-a ridicat din fotoliu și m-a împins, spunându-mi să ies afară din birou”, a declarat, vineri, Natalia Bumbac.

Puteți citi ai multe despre acest subiect aici:

Jurnalistă „Ziar de Hunedoara”, scoasă afară din birou de administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram. Acesta a refuzat să îi acorde un interviu video

Urmare a acestui incident, subiectul a fost rostogolit atât în presa locală, dar și în cea națională.

Ziarul Hunedoreanului - GEST GOLĂNESC FĂCUT DE COSTEL AVRAM: A ÎMBRÂNCIT O JURNALISTĂ CARE A VENIT SĂ ÎI PUNĂ ÎNTREBĂRI

Adevărul - Clipe de teroare pentru o jurnalistă la un interviu cu un şef din Consiliul Judeţean: „A venit la mine ca un rachet din ăla”

Glasul Hunedoarei - Costel Avram a scos o jurnalistă afară din secretariatul biroului său

Cotidianul - Jurnalistă agresată de un șef din Consiliul Județean 

Astăzi, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, și-a cerut scuze public pentru ceea ce s-a întâmplat vineri și i-a dat acesteia un buchet de flori.

„Îmi cer scuze dacă tu ai avut impresia că te-am împins. Încă o dată îmi cer scuze public pentru asta, dar sub nicio formă nu te-am împins. Da, m-am enervat când mi-ai spus că mă înregistrezi. Îmi cer scuze dacă te-ai simțit umilită, chiar îmi pare rău”, i-a spus Costel Avram Nataliei Bumbac.

Pentru gestul colegilor de breaslă de a relata cele întâmplate, „Ziar de Hunedoara” le mulțumește public. 

„Le mulțumesc colegilor din presă și prietenilor care mi-au fost alături în experiența neplăcută și umilitoare pe care am avut-o cu administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. Sper ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple cu alți colegi care nu vor decât să-și facă meseria. Să nu mai fie persiflați, repeziți sau să li se închidă telefoanele în nas atunci când sună un funcționar al statului pentru a-i cere informații. Până la urmă, ar trebui să înțeleagă ei, cei care își permit să facă astfel de gesturi, că nu pentru asta au ajuns în funcții publice. Și, tăind căile de comunicare cu un ziarist sau o publicație, de fapt, închid comunicarea cu cu mii de cititori, telespectatori etc.. Să nu uite că pentru orice informație inexactă sau neadevărată există dreptul la replică. 
Apreciez gestul administratorului public al județului Hunedoara de a-și cere scuze pentru incidentul de vineri. Sper ca și alții care greșesc să procedeze la fel”, spune Natalia Bumbac, redactor „Ziar de Hunedoara”.

 

Comentarii

Dan Orghici

25.03.2019 15:55

Sper ca niciun coleg de breaslă să nu mai aibă nevoie de susținerea breslei în astfel de cazuri.Spor la toate!

Adauga comentariu