Administrator de firmă trimis în judecată de DNA, la Tribunalul Hunedoara. Ar fi fraudat licitația pentru anumite lucrări pe fonduri europene de la șoseaua Hunedoara - Călan

Administratorul dirmei Solar Engineering SRL a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de fraudă cu fonduri europene. Conform procurorilor, administratorul firme ar fi depus acte false pentru a obține lucrările de deviere a rețelei electrice de pe șoseaua Hunedoara - Călan. Proiectul vizează modernizarea drumului județean 687 Hunedoara - Călan, lucrările fiind finanțate din fonduri euroepene. 

Dosarul în care Cornel Stanichievici, administratorul firmei Solar Engineerin SRL din Timișoara, este acuzat de infracțiuni de corupție a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, un om de afaceri și SC Solar Engineering SRL, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma participației improprii”, a informat DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că administratorul firmei ar fi depus acte false, pentru a demonstra că firma cu care a câștigat licitația avea experiență în lucrări similare. Contractul de lucrări pe care l-a câștigat în urma licitației a avut o valoare de peste 700.000 de lei.

„În contextul proiectului «Modernizarea DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan» finanțat din fonduri europene, la sfârșitul anului 2017, a fost desfășurată procedura de atribuire a unuia dintre contracte vizând elaborarea documentației tehnico-economice și lucrări deviere rețea electrică pentru unul dintre tronsoane (km 13+050 – km 22+791). 
După analizarea ofertelor depuse în cadrul licitației, a fost declarată câștigătoare oferta unei asocieri de firme din care făcea parte și SC Solar Engineering SRL.
Pentru dovedirea experienței necesare, în numele SC Solar Engineering SRL, omul de afaceri inculpat în prezenta cauză, ar fi întocmit, semnat și depus mai multe documente false: contract de prestări servicii, declarație privind lista principalelor prestări de servicii în ultimii trei ani etc.
Consecința acestor demersuri ar fi fost obținerea pe nedrept de către asocierea de firme câștigătoare a licitației, a sumei de 738.878 lei”, au precizat procurorii anticorupție. 

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați. 
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 724.101 lei.

 

Adauga comentariu