Acuzații de mită electorală, la Hunedoara. Sticle de băuturi răcoritoare, descărcate cu baxurile la un bloc social din oraș. Persoanele învinuite neagă că ar fi săvârșit astfel de fapte

 Mai multe fotografii au fost publicate pe o rețea de socializare, cu autovehicule din care se descarcă diverse cutii, dar și baxuri cu sucuri, în cartierele periferice din municipiul Hunedoara. Autorii pozelor susțin că ar fi vorba despre mită electorală, împărțită locatarilor din blocurile sociale din oraș

Una dintre fotografii a fost realizată astăzi, pe strada Mureșului. 

„Crișan și Arion de la PMP împart sucuri la romii de pe Mureșului. Arioaneee, așa vrei sa câștigi alegerile???”, este comentariul care însoțește poza, publicată pe Facebook. 

Zeci de comentarii au scris oamenii la fotografia cu autoutilitara, unii susținând că ar fi fost distribuite și produse alimentare. 

„Cunosc persoane unde a distribuit si pui”, a scris Silvia C..

„Niste nesimțiți toti, în frunte cu Arion tupeistul!!”, a scris Simona B.. 

„Oare nu mai avem voie sa tinem un chef ca suntem fotografiati si imediat implicati in campania electora?”, le-a răspuns Otvos George, care susține că e șoferul dubiței. 

Autoutilitara care apare în fotografie aparține omului de afaceri Ovidiu Crișan, administrator al firmei de distribuție de băuturi răcoritare și alte produse „T&O”.

Fost consilier local, Ovidiu Crișan neagă că baxurile cu sticle de suc au fost duse cu scop electoral și susține că, de fapt, un angajat de-al său organizează o petrecere de ziua soției lui. 

„Îi voi da în judecată, pentru că este un angajat de-al meu, care are un eveniment în familie și a luat 10 baxuri de suc, pe proces verbal. Tot ce nu consumă aduce înapoi și plătește diferența. Am doi angajați care locuiesc acolo. 10 baxuri la un angajat de-al meu... Este șpagă 10 baxuri? Am făcut print-screen-uri la postarea de pe Facebook, îi voi da în judecată. (...) L-am sunat pe primarul, l-am sunat și pe Budae, pe Palcău, am vorbit și cu Bădin (n. r. toți sunt membri ai PSD). Foarte bune, mă bucur. (...) Am înțeles că au și filmat. Și ce dacă au filmat? Că a descărcat un băiat 10 baxuri de suc. Repet, este ziua soției sale! Eu mi-am rupt piciorul de 10 zile și stau în casă de 10 zile. Îi voi da în judecată pe cei care au postat acolo”, a declarat Ovidiu Crișan. Acesta a mai spus că, în prezent, nu este membru al vreunui partid. 

Angajatul omului de afaceri, V. R., a confirmat cele spuse de Crișan, cu o singură excepție. Acesta a spus că aniversează ziua de naștere a unuia dintre copiii săi, pe care îl are cu o femeie de care a divorțat și că nu știe data la care este născut copilul, pentru că e analfabet. 

„Duminică organizez o petrecere de ziua fiului meu. Noi suntem pocăiți și am zis să nu iau bere, să iau sucuri”, a spus bărbatul. 

Potrivit unor surse, din autoturismul care apare în imaginea de mai sus s-ar fi distribuit pachete cu carne de pui, tot într-un cartier periferic al Hunedoarei. 

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, comisarul șef Bogdan Nițu, susține că s-a făcut o sesizare, prin Dispeceratul Poliției, despre presupuse fapte de corupere a alegătorului. Însă, la ora la care polițiștii s-au deplasat, la fața locului nu se mai afla nimeni. Comisarul-șef a mai precizat că orice persoană care observă o faptă care încalcă legislația electorală, să se adreseze organelor de anchetă prin 112. 

 

 

Adauga comentariu