Accident rutier mortal pe Autostrada Deva - Lugoj. O femeie însărcinată a decedat, alte șase persoane au fost rănite (FOTO)

Un accident rutier grav s-a produs astăzi, pe Autostrada Deva - Lugoj, în zona localității Ilia. Un microbuz în care se aflau șapte persoane s-a răsturnat. O femeie de 37 de ani, care se afla în microbuz, a intrat în stop cardio-respirator. Echipajele de prim-ajutor sosite la locul accidentului au încercat să o resusciteze, dar fără niciun rezultat. Alte șase persoane au fost transportate la spital cu o ambulanță pentru victime multiple.

„La solicitarea primită prin 112 s-au deplasat echipaje de pompieri ale Detaşamentului Deva şi Secţiei Ilia, specializate în descarcerare şi prim-ajutor, şi personal medical al SAJ cu 6 autospeciale şi autosanitare. Într-un microbuz răsturnat, în care călătoreau 7 persoane, 4 bărbaţi şi 3 femei, cu cetăţenie bulgară, echipele de intervenţie au găsit o femeie de 37 de ani însărcinată şi încarcerată, aflată în stop cardiorespirator. Celelalte persoane din microbuz care s-au autoevacuat prezentau leziuni minore. Metodele de resuscitare au rămas fără efect în cazul femeii, aceasta fiind declarată decedată de medicii SAJ. La UPU Deva au ajuns 6 persoane cu traumatisme minore, cu 2 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Din datele polițiștilor, șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, a lovit parapetul metalic și s-a răsturnat. Femeia care a decedat a fost prinsă sub autovehicul. 

 

„Un cetățean bulgar, în timp ce conducea un autovehicul cu remorca (având 6 pasageri, toți cetățeni bulgari), pe A1, la km 389, din directia Deva - Nădlac, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a lovit parapetul metalic din partea dreapta și s-a răsturnat pe partea stângă, ramând pe banda de urgență și parțial pe banda 1. Remorca a fost proiectată la 10 metri după autovehicul, ramând în banda de urgență. În urma accidentului, o pasageră a fost prinsă parțial sub autovehiculul răsturnat. Desi s-au efectuat manevre de resuscitare, aceasta a fost declarată decedata”, a infomat IPJ Hunedoara.

Din cauza accidentului, traficul rutier în zonă s-a desfășurat pe o singură bandă. În acest caz a fost intocmit dosar penal.

Adauga comentariu