Accident de muncă grav, la platforma temporară de deșeuri din Deva. Un muncitor a rămas infirm pe viață

Un bărbat de 41 de ani, angajat al firmei Salubritate SA Deva, a rămas infirm pentru tot restul vieții, după ce și-a prins un picior în utilajul la care lucra. Accidentul de muncă s-a produs pe platforma temporară de deșeuri din Deva. Bărbatul a vrut să elibereze concasorul care a rămas blocat, din cauza unor deșeuri voluminoase, a urcat în cuva utilajului, unde și-a prins piciorul drept. În urma accidentului, muncitorul a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență. Acesta și-a pierdut piciorul de la genunchi. 

„Bărbatul, victimă a accidentului de muncă, are 10 ani de vechime în câmpul muncii. I-a fost prin piciorul drept într-un concasor și și-a pierdut gamba. Utilajul la care lucra s-a blocat cu un material și a vrut să-l deblocheze. S-a băgat în cuva respectivă și și-a prins piciorul. Este un eveniment cu invaliditate evidentă, pe care-l va cerceta Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara. Cercetarea va dura o perioadă mai lungă de timp. Bărbatul era angajat pe post de mecanic utilaje. Avea instructajul de sănătate și securitate în muncă la zi, urmează să cercetăm să stabilim cauzele accidentului de muncă, răspunderea și vinovații”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.  

Întrebat dacă muncitorii erau echipați corespunzător, Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, a răspuns: „În principiu, da. Noi când cercetăm un eveniment, nu verificăm toate echipamentele care sunt acolo. Ne oprim doar în perimetrul evenimentului. Instructajele pentru securitate și sănătate în muncă erau la zi. Urmează să vedem, în cadrul cercetării, dacă echipamentul tehnic era corespunzător, dacă avea toate reviziile la zi.”

După ce groapa de gunoi a Devei a fost închisă, printr-un program finanțat din fonduri europene, SC Salubritate SA Deva a pus la dispoziția autorităților locale o platformă temporară, unde au fost depozitate deșeurile, până la deschiderea deponeului ecologic de la Bârcea Mare. 

Foto ilustrativ (sursa: tekko.ro)

Adauga comentariu