100 de lucruri jenante din județul Hunedoara. Astăzi, sediul devastat al firmelor afaceristului Alin Simota, din Petroșani. Un loc care s-a transformat în groapă de gunoi

Continuăm seria articolelor din ciclul „100 de lucruri jenante din județul Hunedoara”. O campanie în care vom vorbi despre tot felul de nereguli care se petrec sub ochii noștri, despre indolența autorităților statului sau lipsa de bun simț a semenilor noștri. 

Praful și pulberea se alege de clădirea care a servit ca sediu pentru firmele afaceristului hunedorean Alin Simota, fost antreprenor de Top 300. Construcția se află pe strada Gheorghe Doja, numărul 2, din Petroșani. 
În acea clădire și-a desfășurat activitatea firma intrată în faliment - Atomis Internațional Prod SRL. 
Din informațiile noastre, bunurile afaceristului au fost puse sub sechestru de procurori, în dosarele în care este judecat. Aceeași măsură au cerut-o și autorități locale, foști parteneri comerciali, dar și instituții bancare. Conform datelor din dosarul de intrare în insolvență, de la Tribunalul Hunedoara, pentru recuperarea creanțelor de la firma Atomis s-au înscris nu mai puțin de 46 de creditori. 
Însă, din câte se pare, nimeni nu s-a preocupat de buna adminsitrare a bunurilor. Clădirea a fost devastată de hoți. I-a dispărut acoperișul, tâmplăria, dar și alte dotări interioare. Curtea imobilului este plină de gunoaie, care ajung până pe trotuar. Practic, au rămas doar pereții cu găuri care rânjesc hidos fără geamuri, din ceea ce a fost odată o clădire cochetă. 


Atunci când un bun este pus sub sechestru, proprietar rămâne aceeași persoană fizică sau juridică de dinainte de a se dispune măsura restrictivă privind exercitarea drepturilor de proprietate. În cazul firmelor intrate în procedură de insolvență/faliment, modul în care sunt administrate bunurile depinde de lichidator. Acesta poate decide, cu încuviințarea instanței, cine și în ce condiții poate folosi un imobil. 

Așa arăta clădirea înainte să fie devastată (foto/captură googlemaps.com)

Citește și: (FOTO) 100 de lucruri jenante din județul Hunedoara. Astăzi, clădirea neterminată a Liceului de Arte din Deva

 

 

Adauga comentariu