100 de lucruri jenante din județul Hunedoara. Astăzi, despre o tânără din SUA care face curățenie la adăpostul de căței din Sântuhalm. Niciun alt „iubitor de animale” de acasă nu s-a oferit

Jerika Loren, o tânără din Statele Unite ale Americii (SUA), face voluntariat la adăpostul privat de căței din Sântuhalm. În ultimele trei luni, tânăra a venit de mai multe ori să ajute la curățenie. Pe lângă asta, a strâns fonduri de la prietenii ei din care a cumpărat 1.200 de kilograme de hrană pentru căței. 

Situația poate fi catalogată ca fiind una jenantă, deoarece din mulțimea celor de acasă, care-și clamează iubirea față de patrupezi, foarte puțini sunt cei care trec la fapte. La adăpostul de la Sântuhalm sunt 500 de căței, iar de întreținerea lor se ocupă două – trei persoane. Terezia Dinu este una dintre voluntarele adăpostului. Ea ne-a spus că Jerika este din California și face un doctorat în Antropoligie, în Olanda. Acolo s-a împrietenit cu Vlad, un tânăr din Deva, cei doi fiind colegi. Din ianuarie se află în România unde face anumite studii și muncește. De două ori pe săptămână, după muncă, a mers să facă voluntariat la adăpost și, mai ales, să ajute la curățenie. 

„Jerika este o persoană deosebită, îi voi duce dorul. Îmi este rușine pentru românii noștri, care pun «like» pe Facebook, gen «vai bieții căței!», dar sunt egoiști și comozi. N-ar veni să ajute. Noi am făcut mai multe apeluri, dar nu a venit nimeni. Vine o tânără din SUA ca să ne ajute...”, ne-a spus Terezia Dinu.

Trebuie menționat că adăpostul de căței de la Sântuhalm, al asociației „Salvați-l pe Lăbuș”, supraviețuiește datorită unui sprijin consistent venit de la voluntari din afara țării. 

Sursa foto: Facebook/Jerika Loren 

Citește și: 100 de lucruri jenante din județul Hunedoara. Astăzi, sediul devastat al firmelor afaceristului Alin Simota, din Petroșani. Un loc care s-a transformat în groapă de gunoi

Adauga comentariu