„Ziar de Hunedoara” a împlinit primul său an, cu libertate editorială deplină. Mulțumim pentru că ne citiți!

Presa, mass-media - în general -, este câinele de pază al societății. Cred că nu este persoană care să fi pățit vreodată vreo nedreptate și să nu se fi gândit să ceară ajutorul jurnaliștilor. „Sun eu la ziar și la televiziune!”, este „amenințarea” pe care mulți au auzit-o. De ce? Pentru că presa ar trebui să reprezinte ceea ce ea, în teorie, este: a patra putere în stat. Rolul mass-media este acela de a arăta tuturor lucrurile care nu merg bine. Rolul presei este de a dezvălui nereguli. Rolul presei este de a face anchete jurnalistice, menite a scoate la iveală adevărul. Oricare ar fi el! Dar, uneori, jurnaliștii nu pot face asta. Și asta pentru că ei devin câinii de pază ai patronului și intereselor sale, și nu ai societății. Treptat, fără să își dea seama, ei devin „stilouri” ale șefilor lor, care la rându-le au contracte cu oameni de afaceri „mufați” la banii statului, cu instituții publice, cu partide. Jurnalistul își încasează doar salariul mic, în timp ce patronul se bucură de o felie mai mare de la masa îmbogățiților pe banii statului, iar oamenii de afaceri și politicienii din instituțiile publice se bucură de protecția presei. 

Sunt, însă, și jurnaliști care nu acceptă asta! Care își fac meseria cu onestitate, cu respect față de ceea ce ar trebui să reprezinte presa. Care strigă adevărul, oricât ar supăra pe unul sau pe altul. Și sunt mulți, dar, din păcate, nu mai mulți decât cei care sunt „în barca” cealaltă. Dar speranța există!

„Ziar de Hunedoara” este printre puținele ziare din România care nu au contracte cu instituțiile statului. Deși ni s-au făcut multe propuneri de la diferite primării, de la Consiliul Județean, partide politice, mereu le-am refuzat. „Ziar de Hunedoara” este printre puținele organizații media care nu dezvăluie o anchetă doar „pentru că așa vrea cineva” ori la simpla „comandă” a unui om politic. Ziar de Hunedoara” scrie pentru oameni și pentru adevăr. 

„Ziar de Hunedoara” a împlinit un an de existență la 1 septembrie 2019. Jurnalistul Liviu Alexa, cel care a pus pe picioare grupul de presă „Presa Bună” și televiziunea națională NCN România, este omul care a făcut posibil acest lucru, care ne-a dat libertate editorială deplină. Pentru asta, îi mulțumim!

Vă mulțumim și dumneavoastră, cititorilor noștri, care, în fiecare lună, sunteți tot mai numeroși!

 

La mulți ani, „Ziar de Hunedoara”!

Adauga comentariu