(VIDEO) Un șarpe de un metru lungime, filmat aseară lângă un bloc din cartierul Dacia, din Deva. Oamenii sunt îngroziți: „Ne e frică, avem și copii mici, care se mai joacă în zona verde”

Momente de panică, aseară, pentru locuitorii cartierului Dacia, din municipiul Deva. Un șarpe de aproape un metru a fost văzut de locatari în zona verde din fața blocului 28. Din câte se pare, nu a fost vorba despre o viperă, dar oamenii au tras o sperietură zdravănă. Șarpele a fost filmat de una dintre locatarele imobilului. 

Femeia a povestit pentru „Ziar de Hunedoara” că s-a speriat foarte tare în momentul în care a văzut șarpele. 

„Am ieșit la balcon și am văzut o pisică care era foarte atentă acolo la ceva. În prima fază am crezut că e atentă la vreun șoarece sau la vreun șobolan, cum sunt atât de mulți pe aici, din cauza canalelor neîngrijite. La un moment dat, am auzit pe cineva ca vocifera foarte tare cu încă o persoană: vai, ce mare e, cred că a mâncat ceva, că avea așa, ca și un nodul pe el. Am ieșit afară, vecinul era cu o lopată în mână. Era un șarpe de aproape un metru, chiar la mine la marginea grădinii de la bloc, sub geamul meu. Tocmai ieri am mers în grădină și mi-am luat niște flori, vă dați seama că putea să fie între florile mele. Eu nici nu cunosc șerpii și am și o fobie de șerpi. L-am întrebat pe vecinul dacă nu e viperă și mi-a spus că nu e. Era albicios pe burtă, iar spatele era gri-închis”, susține locatara blocului 28 din cartierul Dacia.

Șarpele a fost omorât, dar oamenii se tem că ar putea exista și alții. 

„Aici în zonă nu am mai văzut niciodată șerpi, dar acum m-aș mira să nu mai fie. Odată ce a fost unul, s-ar putea să mai fie. Ne e și frică și avem și copii mici, care se mai joacă prin zona verde, le mai scapă o jucărie, mai intră după ea... Aici, în mijlocul orașului? Școala e la doi pași, grădinița la doi pași... E cumplit! Nu știu ce se poate face, dar trebuie făcut ceva!”, mai spune femeia.

În urmă cu aproximativ o lună, o viperă a mușcat un copil de 13 ani, în fața unui bloc din zona Progresul, din Deva. Alexandru se juca cu alți copii, în momentul în care a văzut șarpele. L-a lovit, iar apoi s-a aplecat să pună mâna pe el. În acel moment, vipera l-a mușcat. Copilul a fost transortat la spitalul din Deva, unde i-a fost administrat ser anti-viperin, iar apoi la Timișoara.

O altă fetiță, de vârstă apropiată cu a lui Alexandru, care se afla împreună cu mama și sora ei în zona unui punct de colectare a deșeurilor a observat o astfel de reptilă. Prietenii lui Alexandru spun că le este frică să mai iasă la joacă prin cartier, din cauza incidentului petrecut cu amicul lor. Copiii au reușit să pozeze șarpele (foto jos) care l-a mușcat pe Alexandru, și spun că acesta ar fi încercat să se joace cu el, de aceea a fost mușcat.

Adauga comentariu