(VIDEO) SCANDAL la o asociație de proprietari din Hunedoara! Oamenii sunt nemulțumiți că plătesc „regește” un președinte inutil. „Ne-ați luat banii cu japca!”

Scandal monstru la o ședință a Asociației de proprietari Nr. 26 din municipiul Hunedoara. Locatarii din trei blocuri situate pe Bulevardul Dacia și Aleea Câmpului s-au revoltat, după ce s-au trezit peste noapte că au un președinte de asociație remunerat „regește”, pentru nimic.

Cum s-a ajuns aici? După decesul foștilor președinți ai asociației, Ciubucă G. și Silvași I., postul a rămas liber. În toamna anului trecut, a fost convocată o Adunare Generală (AG) a membrilor asociației, la care nu au participat suficienți locatari. Nefiind întrunit cvorumul necesar pentru a se putea alege un nou președinte, AG a fost reprogramată.

Oamenii susțin că la acea adunare, s-au prezentat câțiva membri, cât să-i numeri pe degete. Iar vecinul lor, Marius Costel Filimon (foto sus), ar fi profitat de moment și s-a autopropus pe postul de președinte, cerând să fie plătit cu salariul minim pe economie, care la valoarea brută este de 2.230 de lei. I-au fost aprobate toate pretențiile de cei câțiva locatari, iar pentru asta a fost nevoie de majorarea taxelor pentru asociație. 

Acum, oamenii s-au revoltat, văzând că plătesc un președinte de „lux”, din veniturile mici pe care unii dintre ei le au.

Ieri, la ora 18.00, a fost convocată o nouă AG, cu mai multe puncte pe ordinea de zi.

Ocazie cu care, oamenii i-au cerut explicații președintelui Marius Costel Filimon, despre modul în care a fost ales și despre banii pe care îi bagă în buzunar degeaba, din taxele plătite de ei. Discuțiile au fost extrem de aprinse, lipsind doar o scânteie ca Filimon să fie linșat de vecinii săi.

„Pentru ce să-i dau 7 lei președintelui?! Nu are ce să-mi facă. Ne-ați luat banii cu japca!”, a exclamat o femeie prezentă la adunare.

Deși reproșurile oamenilor la adresa lui Filimon au curs minute în șir, acesta nu s-a arătat dispus să facă un pas înapoi.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere pe acest subiect, Filimon a refuzat să ofere detalii despre situația cu care se confruntă în asociație, pe motiv că nu știe cu cine stă de vorbă.

„Dacă vreți să veniți la asociație, putem discuta. Prin telefon nu se discută așa ceva. Dacă vreți, puteți veni la Asociația de proprietari, discutăm cu cenzor, cu administrator. Nu pot să vă dau mai multe relații, nu știu prin telefon cine sunteți”, a spus Filimon.

Asociația de proprietari Nr. 26, din municipiul Hunedoara, are în componență 346 de apartamente. Taxa pentru salariile președintelui și administratorului, aprobată în ședința AG la care Filimon a fost ales președinte, este de 14 lei pe lună. Asta, în condițiile în care, oamenii mai plătesc la asociație 8 lei de persoană pe lună pentru serviciul de salubritate și câte un leu de persoană pentru curentul electric de pe scară. Practic, costul cu „întreținerea” președintelui este de două ori mai mare, decât cheltuielile lunare necesare pentru ei. Mai mult de atât, locatarii sunt indignați că remunerează o persoană care nu face nimic, în loc ca acei bani să se adune într-un fond de reparații sau fond de rulment. Pe lângă toate acestea, locatarii susțin că foștii președinți ai Asociației de proprietari Nr. 26 nu au avut pretenții salariale vreodată.

Sursa foto: Facebook/Marius Costel Filimon

Adauga comentariu