(VIDEO) Percheziții DIICOT în Hunedoara și alte trei județe, pentru destructurarea a două grupuri infracționale organizate. Suspecții sunt bănuiți de infracțiuni de contrabandă

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de 45 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj,  Dolj, Hunedoara și Mehedinți,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate, constituite în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată cu produse accizabile din tutun.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2018, pe raza comunei Bengesti-Ciocadia, judeţul Gorj, s-au constituit două grupuri infracţionale organizate, ce au avut ca scop obţinerea de venituri necuvenite prin comercializarea de produse accizabile, constând în ţigări introduse ilicit în România din state non  U.E. (Serbia, Macedonia).

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg. de foi de tutun uscat, 15 kg. de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei.

La sediul DIICOT-B.T.Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 44 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Alba-Iulia, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinți, I.P.J. Gorj şi Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

 

Adauga comentariu